Auto

Τα ελληνικά σκάφη είχαν την τιμητική τους στην έκθεση Olympic Yacht Show (+video)

Ο κόσμος διψά για… εκθέσεις και αυτό φάνηκε την περασμένη εβδομάδα, όχι με… μία αλλά με δύο εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν τα αυτοκίνητα και τα σκάφη.

Αρχικά, την Auto Athina που φιλοξενήθηκε στο Metropolitan EXPO, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 70.000 φίλοι του αυτοκινήτου και είδαν από κοντά πολλά νέα μοντέλα αλλά και οχήματα που σίγουρα θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στο Λαύριο, διεξήχθη το 4ο Olympic Yacht Show. Η θαλάσσια γιορτή φιλοξενήθηκε στο Λαύριο και στην Olympic Marine και οι 20.000 και πλέον επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 130 σκάφη μέσα στο νερό αλλά και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη θάλασσα. Να σημειώσουμε πως πολλά από αυτά τα σκάφη κατασκευάζονται στην Ελλάδα ενώ μεταξύ άλλων υπήρξαν τόσο ελληνικές όσο και ευρωπαϊκές πρεμιέρες.



Σκάφη από 3 μέτρα…

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 90 εκθέτες, εκπροσωπώντας πάνω από 400 brands, ενώ υπήρξαν και εταιρείες από το εξωτερικό που συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Οι φίλοι της θάλασσας είχαν την ευκαιρία να δουν από, μικρά σκάφη 3-4 μέτρων μέχρι και μεγαλύτερα από 20 μέτρα, με τα ποσά να ξεκινούν από μερικές χιλιάδες και να αγγίζουν μερικά… εκατομμύρια.



Το πρώτο υποβρύχιο

Την παράσταση έκλεψε το πρώτο μικρό υποβρύχιο παγκοσμίως και συγκεκριμένα το U-Boat Worx το οποίο ανήκει σε Έλληνα. Από εκεί και πέρα την τιμητική τους είχαν τα εκκεντρικά Rafnar, τα πολυεστερικά της ελληνικής ., τα πολυτελές σκάφη της Tesoro, το αλουμινένιο της εταιρείας Glasier, το custom tender της Nikos Manafis Design κ.ά..

Επίσης είδαμε για πρώτη φορά την εταιρεία Ronin με το 10-μετρο 35S, την ZEN με τα 12-μετρα φουσκωτά, το Iguana που διαθέτει ακόμα και ερπύστριες, τα Axopar, τα SACS, τα Iron boats κ.ά.



Πόσο… κοστίζουν;

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε σκάφη που έκαναν την εμφάνισή τους στην έκθεση, ενώ θα μάθετε και τις τιμές που πωλούνται…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 07:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button