Οικονομία

Επιβολή κυρώσεων σε 18 πετρελαιοφόρα και 4 πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου της Ρωσίας

Κυρώσεις σε 18 ακόμη ρωσικά πετρελαιοφόρα και τέσσερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, επέβαλε σήμερα (17.10.2024) η Βρετανία, ενώ σύμφωνα με το reuters, οι κυρώσεις είναι οι περισσότερες που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα κατά του λεγόμενου «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βρετανίας ο «σκιώδης στόλος» της Ρωσίας χρησιμοποιεί παράνομες πρακτικές για να αποφύγει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε ότι εργάζεται με τις ναυτικές αρχές ώστε τα ρωσικά πλοία να δίνουν λεπτομέρειες για το καθεστώς ασφάλισής τους όταν διέρχονται από τη Μάγχη. «Οποιοσδήποτε παράγοντας διευκολύνει και υποστηρίζει τις κακές δραστηριότητες της Ρωσίας μπορεί να εκθέσει τον εαυτό του σε κυρώσεις», δήλωσε η κυβέρνηση.

Τα δεξαμενόπλοια που έχουν τεθεί στο στόχαστρο εκτιμάται πως μετέφεραν πετρέλαιο αξίας 4,9 δισ. στερλινών πέρυσι.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα, η Βρετανία επέβαλε επίσης κυρώσεις στη ρωσική εταιρία αερίου Rusgazdobycha JSC.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι νέες βρετανικές κυρώσεις σε πλοία μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου και αερίου δείχνουν πως το κύρος της Μόσχας ως ενός «αξιόπιστου προμηθευτή ενέργειας» ενοχλεί το Λονδίνο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 19:39:00

Back to top button