Κόσμος

Επιβεβαιώνουν Ισραήλ και Χαμάς τον θάνατο Σινουάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, είναι ο πρώτος αξιωματούχος που επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχιά Σινουάρ.

Όπως μεταδίδει η ισταοσελίδα «Times of Israel», σε μήνυμά του προς δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο, ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz επιβεβαιώνει ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε.

«Ο κατα συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», λέει ο Katz, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό την ηγεσία του Ιράν», συνεχίζει.

Ο Κατς λέει ότι η δολοφονία «δημιουργεί μια πιθανότητα» για την άμεση απομάκρυνση των ομήρων και τη δημιουργία μιας Γάζας απαλλαγμένης από τη Χαμάς και τον ιρανικό έλεγχο.

«Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε μαζί αυτούς τους σημαντικούς στόχους», καταλήγει ο Katz.

Πηγές της Χαμάς, αναγνωρίζουν τον θάνατο του ηγέτη τους

Πηγές της Χαμάς δήλωσαν σήμερα αργά το απόγευμα ότι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 19:51:00

Back to top button