Auto

Η Ford Mustang GTD θέλει να κατακτήσει το Nurburgring (+video)

Η Ford Mustang GTD είναι πιο ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη έχει δημιουργήσει ποτέ το αμερικανικό εργοστάσιο. Αποδίδει 826 ίππους και 900 Nm ροπής και τώρα κυνηγάει ένα μεγάλο ρεκόρ.

Βάσει ενημέρωσης της Ford, ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί είναι η Mustang GTD να γίνει το ταχύτερο αμερικανικό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει ολοκληρώσει γύρο στο Nordschleife Nurburgring.



Το teaser βίντεο που δημοσιοποίησε η Ford δείχνει μέσα σε 48 δευτερόλεπτα το ποια είναι η στοχοπροσήλωση της εταιρείας όσον αφορά το Nurburgring. Και είναι ξεκάθαρο: Μία επίδοση κάτω των 7 λεπτών της ώρας, που θα στείλει τη Mustang GTD στην κορυφή της λίστας για το ταχύτερο αμερικανικό μοντέλο του «Ring».

Μέχρι και σήμερα, τον τίτλο αυτό κατέχει η SRT Viper ACR του 2017, με χρόνο στο 07:01,30. Ωστόσο, η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο είχε ατύχημα σε προσπάθεια του οδηγού να κινηθεί ακόμα ταχύτερα.



Μπορεί ο πρώτος στόχος της Ford να είναι αυτός, αλλά επί της ουσίας κοιτάζει ακόμα πιο μακριά και οι φιλοδοξίες είναι τεράστιες.

Ο CEO της εταιρείας, Jim Farley έχει στο παρελθόν παρομοιάσει τη Mustang GTD με την Porsche 911 GT3. Ωστόσο, η GT3 RS έχει σημειώσει στο Nurburgring τον χρόνο ρεκόρ του 06:44,848.

Που σημαίνει πως το pony car της Ford πρέπει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία για να πλησιάσει την επίδοση και να συγκριθεί με την Porsche. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την τελική επίδοση, όταν η Ford αποφασίσει να τη γνωστοποιήσει επίσημα στο ευρύ κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 19:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button