Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο για τη δολοφονία με το ακέφαλο πτώμα – Κρίθηκε συνεργός

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών σ’ έναν 40χρονο Ιρακινό, κουρδικής καταγωγής, για απλή συνέργεια στη δολοφονία 30χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο 2020.

Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η σορός του βρέθηκε διαμελισμένη και ακέφαλη, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης.

Ο καταδικασθείς μαζί με έναν άλλον συμπατριώτη του, ηλικίας 54χρόνων, φέρονταν πως διέπραξαν από κοινού την ανθρωποκτονία. Ο τελευταίος κατηγορούμενος 10 μέρες μετά το έγκλημα αναχώρησε αεροπορικώς για το Ιράκ, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και τέσσερα παιδιά του στην Ελλάδα. Εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και θα δικαστεί αν συλληφθεί.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον παρόντα κατηγορούμενο για τη ληστεία και για την παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία ενώ τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία (6-1), για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Ο 40χρονος ήταν προφυλακισμένος καθώς είχε συλληφθεί, έναν μήνα μετά την ανθρωποκτονία, στα Ιωάννινα για παράνομη μεταφορά μεταναστών.
Κατά την απολογία του, σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία. Παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τους άλλους δύο άνδρες και ισχυρίστηκε ότι κατά την επιστροφή τους από την Χαλκιδική σταμάτησαν σε παράδρομο γιατί ο καταζητούμενος συμπατριώτης του προφασίστηκε ότι ήθελε να κάνει τη σωματική του ανάγκη ενώ από το όχημα κατέβηκε και το θύμα.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν αποβιβάστηκε και ότι άκουσε μόνο τους θορύβους που παρέπεμπαν σε πυροβολισμούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν αυτός και ο συγκατηγορούμενος του, με το ίδιο όχημα.

Διευκρίνισε ότι ο 54χρονος, νωρίτερα, είχε διαπληκτιστεί έντονα με τον 30χρονο γιατί ο τελευταίος του χρωστούσε χρήματα. Στην αρχή της απολογίας του τόνισε πως έχει δεχτεί απειλές από τον έτερο κατηγορούμενο για την οικογένειά του που βρίσκεται στην Γερμανία.

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν να δικαστούν για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία – οπλοχρησία. Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται η οικονομική διαφορά που είχε το θύμα με τον δεύτερο – καταζητούμενο συμπατριώτη του καθώς δεν μπορούσε να του καταβάλει το μερτικό του από διακίνηση μεταναστών γιατί ξόδευε χρήματα σε τυχερά παιχνίδια.

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 2020, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στην περιοχή Κάτω Σχολαρίου, εντοπίστηκε το ακέφαλο πτώμα. Σε ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, αστυνομικοί εντόπισαν τα υπόλοιπα μέλη του σώματος τα οποία διασκορπίστηκαν με τη συνδρομή ζώων. Το κρανίο έφερε κακώσεις από πυροβολισμούς.

Ο παθών βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν εργαζόταν, είχε όμως στην κατοχή του μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τη συμμετοχή του σε πράξεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, τα οποία δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια, μεταβαίνοντας τακτικά σε καταστήματα Opap Play και στο καζίνο Θεσσαλονίκης, όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

Όπως προέκυψε το θύμα και οι δύο κατηγορούμενοι, τον 15Αυγουστο του 2020, δείπνησαν σε ταβέρνα της Χαλκιδικής. Κατά την επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η δολοφονία ενώ η παρουσία των δύο κατηγορουμένων συνέπιπτε με τον τόπο και τον χρόνο καθώς σχετιζόταν με τα τηλεφωνικά δεδομένα.

Και οι τρεις φέρονται πως μετείχαν σε παράνομες διακινήσεις παράτυπων μεταναστών, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ο παθών δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 18:49:00

Back to top button