Κόσμος

Η Ουκρανία θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας ακόμα και αν η Δύση δεν υποστηρίξει το «σχέδιο νίκης» λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ το «σχέδιο νίκης» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Με τον ρωσικό στρατό να σημειώνει αρκετές νίκες στην ανατολική Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να πείσει κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για την παροχή ακόμα μεγαλύτερης στρατιωτικής βοήθειας και υποστήριξης.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, δήλωσε σήμερα (17.10.2024) ότι θα συνεχίσει να μάχεται απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας ακόμη κι αν οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν συμφωνήσουν να υποστηρίξουν το «σχέδιο νίκης» του.

Ο ηγέτης της Ουκρανίας, που επισκέπτεται τις Βρυξέλλες για να προωθήσει το σχέδιό του στους Ευρωπαίους ηγέτες, είπε πως το Κίεβο θα συνεχίσει επίσης τις προετοιμασίες για μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι αξιωματικοί από τη Βόρεια Κορέα έχουν αναπτυχθεί ήδη σε κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη, είπε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος.

Είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να στείλει συνολικά 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, δήλωσε ότι χρειάζεται ένας σταθερός και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο, δήλωσε ότι η Νορβηγία χαιρετίζει το «σχέδιο νίκης» του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς θα βοηθήσει όπως είπε στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της.

To άρθρο Η Ουκρανία θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας ακόμα και αν η Δύση δεν υποστηρίξει το «σχέδιο νίκης» λέει ο Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 17:17:00

Back to top button