Auto

Το CUPRA Leon VZ TCR πάει στις ΗΠΑ για το IMSA Michelin Pilot Challenge 2025

Η CUPRA ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο της ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2025, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο IMSA Michelin Pilot Challenge. Το CUPRA Leon VZ TCR, το οποίο έχει ήδη δείξει τις ικανότητές του στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, αναμένεται να αγωνιστεί στην κατηγορία TCR, πριν από την επίσημη είσοδο της μάρκας στην αμερικανική αγορά στο τέλος της δεκαετίας.

Με μια σειρά εντυπωσιακών νικών το 2024, το Leon VZ TCR έχει κερδίσει την προσοχή της Διεθνούς Ένωσης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (IMSA), που του άνοιξε τον δρόμο για να συμμετάσχει στο IMSA Michelin Pilot Challenge. Το αυτοκίνητο αυτό, εξοπλισμένο με υβριδικό κινητήρα 2,0 λίτρων και τούρμπο, φλερτάρει με το βάθρο καθώς διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την επίδοση και την αξιοπιστία του.

Ο Xavi Serra, επικεφαλής της CUPRA Racing, τόνισε: «Οι αγώνες είναι στο DNA της CUPRA και η συμμετοχή μας στο IMSA Michelin Pilot Challenge αποτελεί μία νέα πρόκληση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε στις ΗΠΑ, πριν το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά.»

Το IMSA Michelin Pilot Challenge αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αγώνες στις ΗΠΑ, φιλοξενώντας αγωνιστικά μοντέλα με κινητήρες που αποδίδουν έως και 350 ίππους. Συμμετέχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα, από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους κατασκευαστές, με τεχνικές προδιαγραφές διεθνώς αναγνωρισμένες.

Περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων –Grand Sport (GS) και Touring Car Racing (TCR)– με πολλούς οδηγούς να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητο σε κάθε αγώνα. Το CUPRA Leon VZ  TCR θα συμμετέχει στην κατηγορία TCR απέναντι σε τετράθυρα ή πεντάθυρα οχήματα παραγωγής, 1,75 lt έως 2,0 ltl με τούρμπο κινητήρα, σε θρυλικές πίστες, όπως η Daytona International Speedway στη Φλόριντα, όπου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 17 Ιανουαρίου 2025.

Η συμμετοχή της CUPRA στο IMSA δεν είναι απλώς μια στρατηγική κίνηση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και ένα βήμα προς την παγκοσμιοποίηση της μάρκας, δίνοντας στην CUPRA την ευκαιρία να δείξει την αξία της πριν την είσοδό της στην απαιτητική αγορά των ΗΠΑ.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 17:19:00

Back to top button