Πολιτική

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή – Ήρθη η ασυλία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε σήμερα (17.10.2024) στην Ολομέλεια μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη κατά την συζήτηση της άρσης ασυλίας του βουλευτή μετά την μήνυση που του έχει καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση ο υπουργός σχετικά με ανάρτηση που είχε κάνει καταγγέλλοντάς τον για χρηματισμό από φαρμακευτικές εταιρείες.

Οι τόνοι ανέβηκαν για τα καλά με τον Αδωνι Γεωργιάδη να τονίζει ότι… «Εάν μου ζητήσει συγνώμη θα αποσύρω τη μήνυση». Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης ήταν αμετακίνητος στις απόψεις του. «Δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας ούτε το αδιευκρίνιστος ούτε τον χρηματισμό από την Novartis». Τελικά μετά από ψηφοφορία ήρθη η ασυλία του Παύλου Πολάκη.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση της αίτησης άρσης ασυλίας ζήτησε τον λόγο υποστηρίζοντας ότι εάν και επί τέσσερα χρόνια όλες οι Αρχές – φορολογικά και ποινικά- έχουν αποφανθεί για την αθωότητα του σε όλες τις κατά καιρούς καταγγελίες ο Παύλος Πολάκης έρχεται και πάλι και με λέει λαδέμπορα… Δεν έχω άλλο μέσο για να αμυνθώ, που να πάω στον Πάππα της Ρώμας , στον πρόεδρο των ΗΠΑ; για να υπερασπιστώ την τιμή μου από το να προσφύγω στην Δικαιοσύνη».

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας  «όταν ένας πολιτικός σας αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλες τις αρχές δεν μπορείτε εσείς να συνεχίζεται να τον σπιλώνετε. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο” ενώ βλέποντας στα έδρανα την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα της είπε ” Εσείς κυρία  Ακρίτα δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι; Δεν έχω δικαιώματα; Τι είμαι ζώο; Όμως σας ενδιαφέρουν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των φίλων σας. Πείτε μου λοιπόν τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου;” και έριξε το “γάντι” στον κ. Πολάκη λέγοντας ” Αν ο Πολάκης ζητήσει συγγνώμη έστω και τώρα θα αποσύρω την μήνυση»

Ο Παύλος Πολάκης, από την δική του πλευρά όχι μόνο δεν του ζήτησε συγνώμη, όπως θα ήθελε ο υπουργός αλλά όξυνε περισσότερο την αντιπαράθεση καταλογίζοντας στον κ. Γεωργιάδη ότι  κ. Πολάκης  “μου κάνει μήνυση ότι τον συκοφαντώ επειδή τον αποκαλώ λαδέμπορα, αδιευκρίνιστο και λέω ότι τα πήρε από την Novartis. Το κάνει στο έδαφος της αρχειοθέτησης του και στην αίσθηση παντοδυναμίας που έχει η ΝΔ λόγω και των προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ αυτής της περιόδου και νομίζουν ότι θα πνίξουν κάθε φωνή που βγάζει στην φόρα όσα έκαναν και επαναλαμβάνουν με τα 15 – 20 δισ ευρώ των απευθείας αναθέσεων και τις σπατάλες του Ταμείου Ανάκαμψης” και το ξεκαθάρισε ” δεν  παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας ούτε το αδιευκρίνιστος ούτε τον χρηματισμό από την Novartis.

Ελπίζω στην δίκη που θα γίνει να βρούμε δικαστή που θα μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και το FBI » και επανέλαβε τις πάγιες μομφές του κατά της Δικαιοσύνης λέγοντας πως “αυτή η Δικαιοσύνη πρέπει να αλλάξει. Και το 2016 τα έλεγα και είχα δίκιο και αν με άκουγαν τότε όσοι έπρεπε να με ακούσουν πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Υπόσχομαι ότι μέχρι τέλους θα συνεχίσω να πόλεμο για μια έντιμη Ελλάδα γατί σήμερα ετοιμάζετε έναν νέο γύρο χρεοκοπίας. Ελπίζω στο Δικαστήριο να έχουμε Τερτσέτη και Πολυζωίδη»!

 

To άρθρο Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή – Ήρθη η ασυλία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 14:05:00

Back to top button