Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στα «κάγκελα» οι υγειονομικοί

Παράσταση διαμαρτυρίας από υγειονομικούς πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανυγειονομικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

«Απογυμνωμένα» είναι αρκετά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με υγειονομικούς, όπως το Ιπποκράτειο και ο Άγιος Δημήτριος με σημαντικές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις και χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική προκήρυξη.

Τα αιτήματα των υγειονομικών μεταξύ άλλων είναι: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του συμβουλίου επικράτειας και του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος δήλωσε: «Βλέπουμε η προκήρυξη που υποτίθεται φέρνει ο υπουργός υγείας να περιλαμβάνει μόλις 8 θέσεις για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και μάλιστα οι θέσεις σε κλινικές που έχουν πολλαπλάσια κενά όπως το αναισθησιολογικό του Ιπποκράτειου που για 18 κενές οργανικές θέσεις προβλέπεται μόλις 1».

«Την ώρα που μιλάμε στη Θεσσαλονίκη το 40% των χειρουργικών αιθουσών της πόλης είναι κλειστό λόγω έλλειψης νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολόγων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υποστελέχωση στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Άγιος Δημήτριος δήλωσε ότι «Πάνω από το 1/3 είναι το κενό των οργανικών θέσεων, 70 και άλλοι τόσοι από το υπόλοιπο προσωπικό και περίπου 18 θέσεις γιατρών».

Πάνω από το 30% των οργανικών θέσεων είναι κενές στο Ιπποκράτειο

Ο Χρήστος Τζελεπής αντιπρόεδρος σωματείο εργαζομένων στο Ιπποκράτειο δήλωσε ότι «Στο Ιπποκράτειο η εικόνα πάει από το κακό στο χειρότερο, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και πάνω από 30% των οργανικών θέσεων είναι κενές και δεν προκηρύσσονται. Έρχονται σήμερα εργαζόμενοι να αναλάβουν υπηρεσία από την προκήρυξη του 2022. 4.000 που μας είχαν πει από το 2021 τώρα έρχονται να αναλάβουν υπηρεσία».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 12:55:00

Back to top button