Ελλάδα

Οργή και αγανάκτηση στην ΕΛ.ΑΣ για τη διαρροή των ονομάτων του «ελληνικού FBI»: «Κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους»

Η ανάγκη για λίγα περισσότερα κλικ και την πολυπόθητη πρωτιά  της «αποκλειστικής είδησης» εξέθεσε για μία ακομη φορά -εκ των έσω- την Ελληνική Αστυνομία, καθώς πριν καλά – καλά συσταθεί το νέο σώμα δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος -το λεγόμενο «ελληνικο FBI»- διέρρευσαν όλα τα ονόματα των αστυνομικών που επελέγησαν για να το στελεχώσουν!

Οπως γράφει και η εφημεριδα «Τα ΝΕΑ», η διαρροή των ονομάτων του ελληνικού FBI έγινε το πρωί της Τρίτης σε ιστότοπο αστυνομικών ειδήσεων.

Σε ένα ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού για μία νεοσύστατη υπηρεσία με μία τόσο κρίσιμη και δύσκολη αποστολή: την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, τα έγγραφα με τις μετακινήσεις 554 αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται να εχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δεκάδες υπηρεσίες, χωρίς μέριμνα διαφύλαξης δεδομένων!

Τα ίδια αρχεία μάλιστα, φέρονται να αναρτήθηκαν σε άτυπες διαδικτυακές ομάδες αλληλοενημέρωσης ενστόλων στο Viber..

Κατά τα άλλα ελληνικό FBI…

Πέρα απο τις ευθύνες της ίδιας της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για ένα τέτοιο φιάσκο, από το κρούσμα της απαράδεκτης διαρροής προκύπτει και η αδυναμία κατανόησης των κινδύνων που εγκυμονεί η δημοσιοποίηση των ονομάτων αστυνομικών, από τους ίδιους τους συναδέλφους τους που αντήλλασαν στο… Viber τόσο ευαίσθητες  πληροφοριες.

«Δεν κατανοούν, κάποιοι άνθρωποι, ότι με τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων και των στοιχείων τους, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους», είπε το πρωί της Πέμπτη στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται από εδώ και πέρα να διαχειριστούν, διάφορες περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος, πολύ επικίνδυνους κακοποιούς. Είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση»., πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένη από την υπόθεση της διαρροής.

«Η συγκεκριμένη διαταγή, έφτασε σε πολλές υπηρεσίες», επιβεβαίωσε η κυρία Δημογλίδου, «προφανώς θα διερευνηθεί από πού έγινε η διαρροή».

Από την πλευρά της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΣΑΥΑ) με ανακοίνωσή της κατήγγειλε «τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο».

«Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως “αποκλειστικές πληροφορίες”, το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες», τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Ως ΕΑΣΥΑ από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας. Κλείνοντας, αρνητική και αλγεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό!».

Ομοίως και η Ενωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής αναφέρει:

«Δεν κατανοούμε τις “αποκλειστικές” ειδήσεις με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχουν σε μία αστυνομική έρευνα και επιχείρηση ή και στη στοχοποίηση των συναδέλφων μας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη διατάχθηκε έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρροή των 550 ονομάτων των στελεχών του ελληνικού FBI.

«Η έρευνα ξεκίνησε το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου όταν σε ιστοσελίδα διέρρευσε τόσο το οργανόγραμμα όσο και τα προσωπικά στοιχεία των περίπου 550 στελεχών. Μετά από λίγη ώρα το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατέβηκε. Ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει. Εχει διαταχθεί έρευνα από τους Αδιάφθορους της Αστυνομίας και περιμένουμε τα αποτελέσματα», ανέφερε στο ρεπορτάζ του αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ Κώστας Παπαδόπουλος.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 11:04:00

Back to top button