Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανακαταθέτει την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών

Μετά την χθεσινή (16.10.2024) ερώτηση Δουδωνή στον Υπουργό Εσωτερικών, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει την πίεση με δηλώσεις του Νίκος Ανδρουλάκης με την οποία προαναγγέλλει πως σήμερα (17.10.2024) θα επανακαταθέσει τροπολογία για την αναστολή της Κρατικής Χρηματοδότης στο κόμμα των Σπαρτιατών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρίνει, μάλιστα την κυβέρνηση λέγοντας πως είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών».

Ο κ. Ανδρουλάκης στην δήλωσή του αναφέρει ότι «το  ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους “Σπαρτιάτες” καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι “Σπαρτιάτες” να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη».

 

 

 

To άρθρο Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανακαταθέτει την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 10:56:00

Back to top button