Οικονομία

Goldman Sachs και Citigroup μεταξύ των τραπεζών που χρηματοδοτούν με 9,4 δισ. δολάρια την εξαγορά μέρους της Sanofi

Ισχυρές τράπεζες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Citigroup συγκαταλέγονται μεταξύ των 22 τραπεζών που πρόκειται να παράσχουν στην Clayton Dubilier & Rice χρηματοδότηση εξαγοράς μεριδίου του τμήματος καταναλωτικής υγείας της Sanofi.

Οι τράπεζες αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία για την παροχή 9,4 δισ. δολάρια σε δάνεια και ομόλογα σε ευρώ και δολάρια τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Επτά τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Societe Generale, αναμένεται να ενεργήσουν ως παγκόσμιοι συντονιστές.

Οι τράπεζες είναι πρόθυμες να επιστρέψουν στη χρηματοδότηση εξαγορών, αφού η πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed εδώ και τέσσερα χρόνια δημιούργησε ελπίδες ότι το κόστος χρέους αρχίζει επιτέλους να μειώνεται. Τέτοιες συμφωνίες είναι μερικές από τις πιο προσοδοφόρες πράξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και η εξαγορά της Sanofi είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος.

Η Citi, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη πώληση ως σύμβουλοι, ενώ η JPMorgan Chase συμβούλευσε τη γαλλική PAI Partners για μια ανταγωνιστική προσφορά. Δεν είναι σαφές εάν η τελευταία θα είναι μεταξύ των τραπεζών που θα χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία της CD&R.

To άρθρο Goldman Sachs και Citigroup μεταξύ των τραπεζών που χρηματοδοτούν με 9,4 δισ. δολάρια την εξαγορά μέρους της Sanofi δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 20:59:00

Back to top button