Αθλητικά

«Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να κατηγορηθεί»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει «τίποτα για το οποίο πρέπει να κατηγορηθεί» εν μέσω της σουηδικής έρευνας για βιασμό, ισχυρίζεται η δικηγόρος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τις αναφορές που τον συνδέουν με φερόμενο βιασμό στη Σουηδία, την περασμένη Πέμπτη.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν αρχικά μετά από δημοσίευμα του σουηδικού μέσου ενημέρωσης Aftonbladet ότι η αστυνομία της Στοκχόλμης ερευνούσε έναν υποτιθέμενο βιασμό στην πόλη και ότι, ως μέρος της υπόθεσης, αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί το ξενοδοχείο όπου διέμειναν ο Εμπαπέ και κάποιοι φίλοι του την περασμένη εβδομάδα.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι ελήφθη αναφορά για βιασμό σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης και πως διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την ανώτερη εισαγγελέα, Μαρίνα Τσιράκοβα.

Ο Εμπαπέ δεν ήταν στην αποστολή της Γαλλίας σε αυτό το διεθνές διάλειμμα λόγω ανησυχιών σχετικά με τη φυσική του κατάσταση, αλλά ταξίδεψε στη Σουηδία με φίλους και οικογένεια για λίγο ελεύθερο χρόνο.

Το ρεπορτάζ της Aftonbladet ανέφερε ότι η αστυνομία επισκέφτηκε το ξενοδοχείο τη Δευτέρα και πως ο Εμπαπέ και οι φίλοι του έφυγαν από τη Σουηδία την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το Σάββατο.

Αυτή η αναφορά εμφανίστηκε τη Δευτέρα και, αμέσως μετά, ιστορίες που επαναλάμβαναν τους ισχυρισμούς εμφανίστηκαν επίσης σε άλλα μέσα ενημέρωσης, κάτι που ώθησε τον επιθετικό να γράψει «FAKE NEWS!!!» σε μια ανάρτηση στο X, αναφερόμενη σε ένα από τα πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν.

Μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 η δικηγόρος του Εμπαπέ, Μαρί-Αλίς Κανού-Μπερνάρ, είπε ότι δεν ήξερε καν εάν ο διάσημος ποδοσφαιριστής ήταν το αντικείμενο της καταγγελίας για βιασμό κι επέμεινε ότι ο πελάτης της ήταν «γαλήνιος» ως προς την κατάστασή του.

«Δεν είναι ποτέ μόνος. Ποτέ δεν εκτίθεται στο να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου θα υπήρχε, γι΄ αυτόν, ένας κίνδυνος. Γι΄ αυτόν τον λόγο λοιπόν, αυτό αποκλείει εντελώς το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει προβεί σε επιλήψιμες ενέργειες. Αυτό είναι απόλυτη βεβαιότητα», εξήγησε η δικηγόρος.

«Είναι ιδιαίτερα γαλήνιος, αλλά και εντελώς έκπληκτος όταν βλέπει αυτού του είδους την καταιγίδα των μέσων ενημέρωσης. Δεν καταλαβαίνει καθόλου για ποιο λόγο μπορεί να τον κατηγορήσουν, από κοντά ή από απόσταση».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Εμπαπέ θα υποβληθεί στο σουηδικό σύστημα δικαιοσύνης, εάν η καταγγελία έγινε εναντίον του, Κανού-Μπερνάρ είπε: «Αν ήταν έτσι, προφανώς. Αλλά για άλλη μια φορά, σήμερα έδειξε απόλυτη γαλήνη και επιπλέον πήγε στην προπόνηση, γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα να του προσάψουν».

Στο μήνυμά του στο X τη Δευτέρα, ο Εμπαπέ έγραψε επίσης: «Γίνεται τόσο προβλέψιμο, την ημέρα πριν από την ακρόαση, σαν τυχαία». Η αναφορά φάνηκε να γίνεται σε μια ακρόαση έφεσης που επρόκειτο να διεξαχθεί την επόμενη μέρα (Τρίτη) στη Ligue de Football Professionnel (LFP) — το διοικητικό όργανο που διοικεί τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Η έφεση ακολούθησε προηγούμενη απόφαση του LFP σε μια διαμάχη μεταξύ του Εμπαπέ και της πρώην ομάδας του, Παρί Σεν Ζερμέν. Η LFP έκρινε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν υπόχρεη να πληρώσει στον Εμπαπέ 55 εκατομμύρια ευρώ, που ο παίκτης ισχυρίζεται ότι του οφείλονται (παρακρατημένοι μισθοί και μπόνους) από την εποχή που ήταν μέλος της ομάδας στον σύλλογο (2018-2024).

Μια πηγή της Παρί Σεν Ζερμέν -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της για να προστατεύσει τη σχέση τους- αντέδρασε με οργή στην ανάρτηση του Εμπαπέ, περιγράφοντάς την ως «απίστευτα σοβαρή» κι «επαίσχυντη».

Μια δήλωση από το περιβάλλον του παίκτη, ανέφερε: «Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση να αμαυρωθεί η ακεραιότητα, η φήμη και η τιμή του από αβάσιμους υπαινιγμούς.

Για να τερματιστεί αυτή η μεθοδική καταστροφή της εικόνας του, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την εκδίωξη κάθε προσώπου ή μέσου ενημέρωσης που εμπλέκεται στην ηθική παρενόχληση και τη συκοφαντική μεταχείριση που υφίσταται επανειλημμένα».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 15:36:00

Back to top button