Auto

Mini Cooper και Aceman JCW, τα πρώτα ηλεκτρικά hot hatch της Mini

Η Mini έκανε το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας τις νέες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων John Cooper Works (JCW) για τα ηλεκτρικά Cooper και Aceman. Τα δύο αυτά μοντέλα, που κατασκευάζονται στην Κίνα και μοιράζονται κοινή πλατφόρμα, αποτελούν την είσοδο της θρυλικής υπομάρκας επιδόσεων της Mini στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα νέα John Cooper Works Cooper και Aceman εφοδιάζονται με έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 258 ίππων και 350 Nm ροπής, αυξάνοντας κατά 40 ίππους και 20 Nm τις επιδόσεις σε σχέση με τις εκδόσεις SE. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νέων JCW είναι η επιλογή boost, που παρέχει μια επιπλέον ώθηση 27 ίππων, κάνοντάς τα πιο γρήγορα στις επιταχύνσεις από στάση.

Αμφότερα προσφέρουν εντυπωσιακές επιταχύνσεις: 0-100 km/h σε 5,9’’ για το Cooper και 6,4’’ για το Aceman. Η τελική τους ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h, ενώ η μπαταρία των 54,2 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 371 km για το Cooper και 355 km για το Aceman, βάσει του πρότυπου WLTP.

Παράλληλα, τα δυο νέα μοντέλα εξοπλίζονται με σπορ ελαστικά Hankook Ion Evo R, ειδικά σχεδιασμένα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ενισχύουν τη σταθερότητα και την πρόσφυση.

2025 Mini Cooper and Aceman JCW

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες είναι εξίσου εντυπωσιακές. Οι JCW εκδόσεις διαθέτουν σπορ προφυλακτήρες, αεροτομές και αποκλειστικά μαύρα και κόκκινα στοιχεία, που υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα τους. Ειδικά για το Cooper, το πίσω μέρος κοσμείται με μαύρο πάνελ σε σχέδιο σημαίας, ενώ και τα δύο μοντέλα προσφέρουν επιλογές σε 18άρες και 19άρες ζάντες αντίστοιχα.

Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση, ενώ τα φρένα είναι υψηλών επιδόσεων με JCW δαγκάνες σε κόκκινο και λευκό.

2025 Mini Cooper and Aceman JCW

Στο εσωτερικό, τα JCW μοντέλα ξεχωρίζουν με τα σπορ καθίσματα, ντυμένα με συνθετικό δέρμα και ύφασμα με κόκκινες ραφές, ενώ το ταμπλό καλύπτεται από μαύρο και κόκκινο ύφασμα, δημιουργώντας έναν δυναμικό και τεχνολογικά προηγμένο χώρο.

Η άφιξη των Mini John Cooper Works Cooper και Aceman JCW στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται το 2025, με την παραγωγή τους να ξεκινά τον επόμενο μήνα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 12:52:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button