Auto

Αποκαλυπτήρια για τη νέα BMW 2-Series Gran Coupe

Η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της 2-Series Gran Coupe για το 2025, ανανεώνοντας ένα από τα πιο δημοφιλή τετράθυρα κόμπακτ μοντέλα της.

Αρχικά, η Gran Coupe έκανε το ντεμπούτο της ως η τετράθυρη εναλλακτική της κλασικής 2-Series, βασισμένη στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW. Στη νέα της γενιά, προσφέρει ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, πλήρως αναβαθμισμένο εσωτερικό με σύγχρονη τεχνολογία, καθώς και ισχυρότερους κινητήρες με αυξημένη ιπποδύναμη.

Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς της BMW 2-Series Gran Coupe θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία

Κάτω από το καπό, ο γνωστός τετρακύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 2,0 λίτρων συνεχίζει να εξοπλίζει την 2-Series Gran Coupe, έχοντας αναθεωρημένη γεωμετρία καύσης και σύστημα διπλής έγχυσης για ακόμα καλύτερη απόδοση. Αποδίδει 241 ίππους στις εκδόσεις 228 sDrive και xDrive, ενώ η κορυφαία M235 xDrive φτάνει τους 312 ίππους. Και στις δύο εκδόσεις, η ροπή παραμένει στα 400 Nm, προσφέροντας δυναμικές επιταχύνσεις.

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η αντικατάσταση του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον, στις εκδόσεις με το πακέτο M Sport, υπάρχει η λειτουργία M Sport Boost, που ενεργοποιείται όταν ο οδηγός κρατήσει για ένα δευτερόλεπτο το αριστερό paddleshift, βελτιστοποιώντας άμεσα τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου για μέγιστη επιτάχυνση.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η 228 xDrive επιταχύνει στα 100 km/h σε 5,8’’, βελτιώνοντας κατά 0,2’’ το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η M235 xDrive ολοκληρώνει το ίδιο σπριντ σε 4,7’’, 0,1’’ πιο αργά από το απερχόμενο. Παρά την αυξημένη ιπποδύναμη της M235, η ροπή έχει μειωθεί από 450 Nm στα 400 Nm.

Σε διαστάσεις, η νέα 2-Series Gran Coupe είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά, έχοντας αυξηθεί κατά 1,7 πόντους σε μήκος και 2,5 εκατοστά σε ύψος, διατηρώντας όμως το ίδιο πλάτος και μεταξόνιο.

2025 BMW 2-Series Gran Coupe

Ο σχεδιασμός M Sport είναι πλέον στάνταρ σε όλη τη γκάμα, με μεγάλες εισαγωγές αέρα να ξεχωρίζουν στην ανανεωμένη μάσκα. Στο πίσω μέρος, τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα πλαισιώνουν την πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ ο αριθμός 2 είναι ανάγλυφος στην κολώνα C, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο στοιχείο στη συνολική σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, η Gran Coupe διαθέτει την καμπύλη οθόνη BMW Curved Display που τρέχει με το λειτουργικό BMW OS 9, μαζί με νέο επιλογέα ταχυτήτων και ασύρματη βάση φόρτισης. Το στάνταρ ηχοσύστημα 12 ηχείων της Harmon/Kardon αναβαθμίζει την ακουστική εμπειρία, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα από δερματίνη Veganza είναι επίσης στάνταρ, με τη δυνατότητα επιλογής καθισμάτων με λειτουργία μασάζ για πρώτη φορά.

2025 BMW 2-Series Gran Coupe

Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς της 2-Series Gran Coupe θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία. Οι πρώτες εκδόσεις, 228 xDrive και M235 xDrive, αναμένονται στις αντιπροσωπείες το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ η 228 sDrive θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 11:47:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button