Κόσμος

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο επίκεντρο έρευνας για βιασμό – τι απαντά

Καθώς οι σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για μια υπόθεση βιασμού στη Στοκχόλμη χωρίς να κατονομάσουν τον Κιλιάν Eμπαπέ, δημοσιεύματα των ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας και παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ύποπτος.

Επικαλούμενος έγγραφα της έρευνας που περιήλθαν στην κατοχή του, ο σουηδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT ανέφερε, όπως γράφει ο Guardian, ότι ο γάλλος ποδοσφαιριστής είναι «εύλογα ύποπτος» για βιασμό, κάτι που αποτελεί το πρώτο στάδιο υποψίας σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία.

Ο σταθμός συμπλήρωσε, στο ρεπορτάζ του, ότι η καταγγελία για τον βιασμό έγινε μετά την επίσκεψη του Εμπαπέ στη Σουηδία. Αλλα σουηδικά δημοσιεύματα ανέφεραν το ίδιο.

Η Σουηδική Εισαγγελική Αρχή δήλωσε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου: «Σε απάντηση στις αναφορές των ΜΜΕ για υπόθεση βιασμού στη Στοκχόλμη, ο εισαγγελέας μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει υποβληθεί ποινική αναφορά στην αστυνομία. Σύμφωνα με την αναφορά, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης».

Η έρευνα διεξάγεται από την ανώτερη εισαγγελέα Μαρίνα Τσιράκοβα, η οποία δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το γραφείο της εισαγγελίας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς, λέγοντας στον Guardian: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που η εισαγγελέας μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει».

Ο Εμπαπέ δεν συμμετείχε στους αγώνες στο πλαίσιο του Nations League, όπου η Γαλλία αγωνίστηκε εναντίον του Ισραήλ και του Βελγίου. Επέλεξε αντ’ αυτού να ξεκουραστεί ύστερα από έναν τραυματισμό στον μηρό. Φέρεται να πήγε στο Chez Jolie, ένα εστιατόριο στη σουηδική πρωτεύουσα, πριν πάει σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το V, στο Stureplan, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Εμπαπέ αντέδρασε πολύ έντονα στο αρχικό ρεπορτάζ της Aftonbladet, η οποία αναφερόταν στο υποτιθέμενο περιστατικό, αλλά δεν τον συνέδεε με αυτό. Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμάχη του με την πρώην ομάδα του, Παρί Σεν Ζερμέν, για την οποία ο Εμπαπέ ισχυρίζεται ότι του οφείλει απλήρωτους μισθούς ύψους 55 εκατ. ευρώ και η υπόθεση συζητήθηκε από επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος την Τρίτη, ο παίκτης φαίνεται να πιστεύει ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται.

«FAKE NEWS!!! Είναι τόσο προβλέψιμο (ο ισχυρισμός για βιασμό), λίγο πριν από την ακρόαση», έγραψε στο X, προσθέτοντας ένα emoji που «κλείνει το μάτι».

Το περιβάλλον του Εμπαπέ διέψευσε την ιστορία με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο και απείλησε να προχωρήσει σε νομικά μέτρα.

«Σήμερα, μια νέα συκοφαντική φήμη αρχίζει να διαδίδεται σε όλο το Διαδίκτυο από το σουηδικό μέσο ενημέρωσης Aftonbladet», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς και ανεύθυνες και η διάδοσή τους είναι απαράδεκτη.

»Για να τερματιστεί αυτή η μεθοδική καταστροφή της εικόνας του Κιλιάν Εμπαπέ, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δίωξη οποιουδήποτε προσώπου ή μέσων ενημέρωσης που εμπλέκονται στην ηθική παρενόχληση και τη συκοφαντική μεταχείριση που υφίσταται ο Κιλιάν Εμπαπέ επανειλημμένα».

Η Παρί Σεν Ζερμέν αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα, ενώ εκπρόσωπός της είπε ότι θα διατηρήσει την «αξιοπρέπεια και την τάξη της». Ο σύλλογος προφανώς θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε υπόνοια ότι ίσως εμπλέκεται στη διατύπωση ενός τέτοιου ισχυρισμού.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 10:53:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button