Οικονομία

Ένας νέος τρόπος ζωής για την τρίτη ηλικία με ανεξαρτησία και αυτονομία

Η είσοδος στην τρίτη ηλικία αποτελεί ένα «σημείο καμπής» στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Είναι η στιγμή που σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός σημαντικού «κεφαλαίου» και το άνοιγμα ενός νέου. Κατά τη διάρκειά της, γίνεται ένας απολογισμός ζωής: Ο κάθε ηλικιωμένος αξιολογεί πού έχει φτάσει επαγγελματικά, προσωπικά, αν ήταν καλός γονέας, πώς διαμόρφωσε την κοινωνική του ζωή και σε τι στάδιο βρίσκεται η φυσική του κατάσταση. Κατά κάποιον τρόπο, κλείνει ένας κύκλος ζωής μιας ιδιαίτερα παραγωγικής ηλικίας -μέσης ηλικίας- και ξεκινάει ένας άλλος κύκλος, αυτός της ευτυχίας και της αυτόνομης διαβίωσης.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, που αφιέρωσαν μέρες και νύχτες για εσάς και έδιναν το «παρών» σε κάθε εμπειρία της ζωής σας, είναι έτοιμοι για μία νέα, ανεξάρτητη αρχή. Και υπάρχει ένα μέρος, όπου η φροντίδα συναντάει την καινοτομία και η αγάπη για την τρίτη ηλικία αποκτάει άλλη διάσταση, αποτελώντας έτσι, το κατάλληλο «έδαφος» για την εκκίνηση μιας νέας ζωής. Ο λόγος για το Χρυσάνθειο, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, στη γαλήνια και καταπράσινη περιοχή της Δράμας, που θέτει τα πρότυπα για μία ενεργή και ευτυχισμένη τρίτη ηλικία.

Πώς οι ηλικιωμένοι θα εξασφαλίσουν μία αυτόνομη διαβίωση

Σε μία καταπράσινη έκταση γεμάτη ζωή και φυσική ομορφιά στην Πετρούσα Δράμας, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο, τιμά και σέβεται κάθε στιγμή στη ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Και αυτό, διότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του δεν ακολουθούν απλώς τα υπάρχοντα πρότυπα, αλλά δημιουργούν νέα. Κάθε κατοικία έχει σχεδιαστεί με υψηλή αισθητική και γνώμονα τη λειτουργικότητα, για να προσφέρει στους κατοίκους της άνεση και ανεξαρτησία. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 15 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες, είτε των 70 τ.μ. είτε των 100 τ.μ., με υπηρεσίες καθαριότητας, φαγητό, ψυχαγωγικές δράσεις, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, χρήση πισίνας, βιβλιοθήκη, σάουνα, χαμάμ, υπολογιστές, πάρκο και κεντρική καφετέρια.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 10:17:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button