Auto

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Σύμφωνα με τα στελέχη της BMW, η καινούργια Σειρά 2 Gran Coupé είναι δημιούργημα τόσο της εμπειρίας και της γνώσης που διαχρονικά έχουν στη γερμανική εταιρεία για την παραγωγή ενδιαφέροντων οχημάτων, όσο και της σύγχρονης τάσης για τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της το οποίο βρίσκεται στη Λειψία και η εμπορική διάθεσή του στην αγορά έχει προγραμματιστεί να γίνει τον προσεχή Μάρτιο (2025).



Η σχεδίασή του αμαξώματός της είναι τυπική των σύγχρονων BMW. Στο εμπρός μέρος, το αυτοκίνητο διακρίνεται για τη διαμόρφωση των LED φώτων του, για τη μορφή των κλασικών «νεφρών» στη μάσκα και για αυτή που έχει ο εκεί προφυλακτήρας, με τα σχετικά ευρεία ανοίγματα.

Από το πλάι, η νέα Σειρά 2 Gran Coupé δείχνει κομψή και σχετικά επιμηκυσμένη, ενώ παραμένει δυναμική. Στο πίσω μέρος της είναι πιο έντονα σχεδιασμένη και τονίζει τον σπορ χαρακτήρα της σε όσους την ακολουθούν στον δρόμο.



Τα φώτα, η μικρή αεροτομή στο χείλος του πορτμπαγκάζ, ο προφυλακτήρας και ο διαμορφωμένος αεροδυναμικός διαχύτης σε αυτόν, όπως και οι απολήξεις της εξάτμισης συνιστούν ένα οπτικό σύνολο το οποίο κραυγάζει από μακριά ότι πρόκειται για μια BMW.

Στο εσωτερικό της, η καινούργια Σειρά 2 Gran Coupé διαθέτει ένα πολυτελές περιβάλλον για τους επιβάτες της, τόσο σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των υλικών και την στην ποιότητα κατασκευής της. Η εκτεταμένη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον είναι βασικός κανόνας στην υλοποίησή του.



Στο ταμπλό του μοντέλου το ανανεωμένο BMW Curved Display, όπως ονομάζεται, ο νέος επιλογέας ταχυτήτων, τα νέας σχεδίασης καθίσματα και το τιμόνι είναι τα καινούργια στοιχεία.

Στο πίσω κάθισμα, οι δύο επιβάτες μπορούν να μεταφερθούν με άνεση. Οι πλάτες του ανακλίνονται σε αναλογία 40/20/40 επιτρέποντας να αυξηθεί ο χώρος  αποσκευών. Ο τελευταίος είναι τουλάχιστον 430 λίτρα.



Οι διαστάσεις της καινούργιας BMW είναι 4.546 χλστμ. μήκος, 1.800 χλστμ. πλάτος και 1.435 χλστμ. ύψος. Σε ό,τι αφορά στο μεταξόνιό της φτάνει τα 2.870 χλστμ.

Η καινούργια Σειρά 2 Gran Coupé διατίθεται τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με πετρελαιοκινητήρα. Η 220 Gran Coupé έχει κάτω από το καπό της τον τρικύλινδρο 1.5 TwinPower Turbo των 170 ίππων που διαθέτει σύστημα 48V. Επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.



H M235 xDrive Gran Coupé έχει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 300 ίππων ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Η 218d Gran Coupé έχει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο ντίζελ των 150 ίππων ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 226 χλμ./ώρα.



Τέλος, η 220d Gran Coupé έχει επίσης τον δίλιτρο τετρακύλινδρο ντίζελ των 150 ίππων αλλά με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 226 χλμ./ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 10:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button