Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς – Δούρου πιθανοί διεκδικητές της προεδρίας – Οι ζυμώσεις και οι συσχετισμοί

Ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη, ανεξαρτήτως ποια θα είναι η κατάληξή του, έχει ανοίξει την όρεξη σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα κατέβαιναν υποψήφιοι αν στην κούρσα συμμετείχε, έστω επισήμως, κι ο έκπτωτος πρόεδρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, κάθε άλλο παρά αποκλείεται η κατάθεση υποψηφιότητας τόσο από τον Νίκο Παππά όσο κι από την Ρένα Δούρου, δίχως να αποκλείονται κι άλλες.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μάλιστα, φέρεται να έχει τη στήριξη αρκετών από την ομάδα των «100» οι οποίοι δεν ενθουσιάζονται με τον Σωκράτη Φάμελλο, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπίρτζης και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ναι μεν ο κ. Παππάς έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο αυτό έγινε πριν αποκλειστεί ο κ. Κασσελάκης με τον οποίο η προσωπική τους σχέση είναι πλέον ανύπαρκτη.

Ακόμα μεγαλύτερος γρίφος είναι η κυρία Δούρου, η οποία μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν επιθυμούσε την εμπλοκή της στην προεδρική κούρσα, έχοντας και το μυαλό της στις δικαστικές της εκκρεμότητες για το Μάτι και τη Μάνδρα.

Με την απουσία της, ωστόσο, από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έκλεισε και το «μάτι» στους πιο μετριοπαθείς κασσελακικούς που ενδεχομένως θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις εκλογές αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος σήμερα Τετάρτη θα βρεθεί σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Μενίδι, επιμένει στη στρατηγική του συνεδρίου, έχοντας και την υποστήριξη αρκετών Οργανώσεων Μελών.

Με αυτό το σκεπτικό το προκηρυχθέν έκτακτο συνέδριο το οποίο, σύμφωνα πάντοτε με τα ψηφίσματα, δεν πρέπει να αναβληθεί, θα πρέπει να αποφανθεί τόσο για την πρόταση μομφής της Κ.Ε. όσο και για τις υποψηφιότητες για εκλογή προέδρου, σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 21 του καταστατικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ζητείται όλες οι υποψηφιότητες για εκλογή προέδρου να κατατεθούν χωρίς αποκλεισμούς στο συνέδριο, καθώς και οι εκλογές των μελών της Κεντρικής Επιτροπής να γίνουν την ίδια ημερομηνία με αυτή για πρόεδρο.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, ύστερα από την περιοδεία του στην Κρήτη όπου συνομίλησε με πολίτες, έδωσε ομιλίες αλλά και συνάντησε κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς, θα περιοδεύσει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Πελοπόννησο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, εξάλλου, θα μιλήσει την Πέμπτη σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη Λάρισα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 07:10:00

Back to top button