Κόσμος

Ο Τραμπ τρολάρει τους πάντες – λικνιζόταν επί 39 λεπτά σε προεκλογική συγκέντρωση

«Ποιος στο διάολο θέλει να ακούει ερωτήσεις; Ας ακούσουμε καλύτερα μουσική», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο του Οουκς της Πενσιλβάνια, σε μια συγκέντρωση που πήρε μια απρόσμενα σουρεαλιστική τροπή.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε συμβατικά, με συντονίστρια την κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ, και ερωτήσεις από προεπιλεγμένους παρευρισκόμενους για τον πρώην πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε τις γνωστές, ασαφείς απαντήσεις του για το πώς θα αντιμετωπίσει την κρίση της στέγασης και θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις. Και ξαφνικά, όπως γράφει η Washinhgton Post, όλα άλλαξαν, όταν δύο άνθρωποι στο πλήθος λιποθύμησαν.

Ο Τραμπ, αφού ρώτησε, αστειευόμενος, το πλήθος αν «κάποιος άλλος θα ήθελε να λιποθυμήσει», υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση.

«Ας μην κάνουμε άλλες ερωτήσεις. Ας ακούσουμε μόνο μουσική. Ποιος στο διάολο θέλει να ακούει ερωτήσεις, σωστά;» είπε.

Τα επόμενα 39 λεπτά, ο Τραμπ λικνιζόταν υπό τους ήχους της μουσικής που είχε επιλέξει ο ίδιος. Επαιξε συνολικά εννέα κομμάτια, χόρεψε, έδωσε τα χέρια με κόσμο στη σκηνή. Η Νόεμ στεκόταν δίπλα του. Ο Τραμπ παρέμεινε στη θέση του στη σκηνή, αλλά είχε τελειώσει με τις ερωτήσεις.

«Ολοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που λιποθυμούσαν και έτσι @realDonaldTrump στράφηκε στη μουσική», έγραψε ο εκπρόσωπος της καμπάνιας του Τραμπ, Στιβεν Τσιούνγκ, στο X. «Κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ολοι ήθελαν να ακούσουν περισσότερα τραγούδια από τη διάσημη playlist του DJT στο Spotify!».

Ο Τραμπ έχει εδώ και καιρό εμμονή με τη λίστα των τραγουδιών του και οι βοηθοί του έχουν πει ότι κάνει συχνά τον DJ στο αεροπλάνο της εκστρατείας του ή στο αίθριο του Mar-a-Lago Club στη Φλόριντα. Εχει εξοργίσει επίσης πολλούς καλλιτέχνες –όπως η Σελίν Ντιόν– που του ζήτησαν να μην παίζει πλέον τη μουσική τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Καθώς ο Τραμπ στεκόταν στη σκηνή με το υπερμέγεθες κοστούμι του και τη φωτεινή κόκκινη γραβάτα του, λικνιζόμενος μπρος-πίσω, ήταν σχεδόν σαν να έκανε ένα ταξίδι σε περασμένες δεκαετίες. Η απόφαση του να κόψει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις και αντ’ αυτού να αφήσει το πλήθος να ακούει τα αγαπημένα του τραγούδια ήταν μια κάπως περίεργη κίνηση, δεδομένου ότι οι εκλογές απέχουν μόλις 22 ημέρες. Ερχεται, επίσης, την ίδια περίοδο που η Καμάλα Χάρις αποκάλεσε τον 78χρονο Τραμπ ασταθή και αμφισβήτησε την πνευματική του οξυδέρκεια.

Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να φεύγουν. Κάποιοι κοιτούσαν τριγύρω διερωτώμενοι αν τελείωσε με την ομιλία του και πόσο ακόμα θα διαρκούσε το μουσικό διάλειμμα. Πολλοί παρέμειναν, απαθανατίζοντας τις στιγμές, όσο ο Τραμπ είχε απορροφηθεί από τη μουσική.

Ο Τραμπ διέκοψε την ομιλία του όταν ο πρώτος άνθρωπος στο κοινό λιποθύμησε. Καθώς αναμενόταν η ιατρική βοήθεια, ο Τραμπ είπε: «Οσο περιμένουμε ας περάσουμε μια όμορφη βραδιά». Το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε ήταν το «Ave Maria», όπως ζήτησε από τους βοηθούς του.

Μόλις τελείωσε το τραγούδι ο Τραμπ συνέχισε την ομιλία του, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, ένας άλλος παρευρισκόμενος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Ο Τραμπ σταμάτησε ξανά: «Πάρτε το χρόνο σας, γιατρέ». Το «Ave Maria» άρχισε να παίζει ξανά.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε ένα γράφημα με στατιστικά στοιχεία για τη μετανάστευση που λέει ότι του έσωσε τη ζωή: «Το αγαπημένο μου γράφημα όλων των εποχών. Και ας ακούσουμε τον Παβαρότι να τραγουδά το “Ave Maria”. Επαιξαν το “Ave Maria” χωρίς φωνή».

Μίλησε λίγο ακόμη για τις εκλογές και τη σημασία της νίκης στην Πενσιλβάνια και όταν η Νόεμ του έδωσε την επιλογή να κλείσει «με ένα συγκεκριμένο τραγούδι» ή να δεχτεί «ακόμη δύο γρήγορες ερωτήσεις», εκείνος απευθύνθηκε σε έναν από τους βοηθούς του: «Λοιπόν Τζάστιν, τι θα έλεγες να καθίσουμε και να χαλαρώσουμε».

Αφού άκουσε τον Τζέιμς Μπράουν, ο Τραμπ άρχισε να μιλάει ξανά, σαν να θυμήθηκε ότι βρισκόταν ακόμα σε μια προεκλογική εκδήλωση.

«Αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία της χώρας μας», είπε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς ότι δυναμιτίζουν τις εκλογές. Μετά όμως επέστρεψε στη μουσική του.

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι που λιποθύμησαν είναι πατριώτες και τους αγαπάμε και εξαιτίας τους καταλήξαμε με καλή μουσική, σωστά;» ρώτησε το πλήθος. «Παίξτε λοιπόν “YMCA” Εμπρός, πάμε όμορφα και δυνατά!»

Το πλήθος επευφημούσε και χόρεψε με το τραγούδι των Village People από τη δεκαετία του 1970. Η Νόεμ σήκωσε τα χέρια της σε σχήμα «Υ». Καθώς το τραγούδι άρχισε να τελειώνει, ο Τραμπ είπε: «Κανείς δεν φεύγει» και το «Hallelujah» του Ρούφους Γουέινραϊτ άρχισε να ακούγεται από τα μεγάφωνα. «Ανεβάστε την ένταση. Υπέροχο τραγούδι!», φώναζε ο Τραμπ.

Ακολούθησαν το «Nothing Compares 2 U» της Σινέντ Ο’ Κόνορ, το «American Trilogy» του Ελβις Πρίσλεϊ και το «Rich Men North of Richmond» του Ολιβερ Αντονι.

Καθώς έπαιζε το «November Rain» των Guns N’ Roses, έφυγε από τη σκηνή. Μίλησε στους παρευρισκόμενους όταν έβγαινε, καθώς από το βάθος ακουγόταν το «Memory» από το μιούζικαλ «Cats».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 14:45:00

Back to top button