Κόσμος

Μικάτι: Έλαβα τις εγγυήσεις των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Βηρυτό

Αμερικανικές εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα αποκλιμακώσει τα ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό και τα προάστια της πόλης, δήλωσε ότι έλαβε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Al Jazeera.

Μάλιστα, ο Μικάτι έκανε λόγο για «σοβαρές προσπάθειες» της διεθνούς κοινότητας για την επιβολή κατάπαυσης του πυρός, μετά τον πόλεμο που ακολούθησε την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο πριν από τρεις και πλέον εβδομάδες.

Εβραϊκά ΜΜΕ μεταδίδουν τις τελευταίες ημέρες ότι η πίεση των ΗΠΑ έχει οδηγήσει το Ισραήλ να μειώσει τα πλήγματα σε στόχους της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Πάντως, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύσθηκαν από Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι τόνισαν ότι το Τελ Αβίβ έχει την ελευθερία να λειτουργεί όπως το κρίνει αναγκαίο.

«Το κράτος του Λιβάνου είναι έτοιμο να επιβάλει την κυριαρχία του σε ολόκληρη την επικράτεια του Λιβάνου», σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένου του 1701 που προβλέπει ότι μόνο ο στρατός και κυανόκρανοι θα είναι αναπτυγμένοι στον νότο, είπε σε άλλη του συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μικάτι.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε 4.500 στρατιώτες στο νότο και θέλουμε να τους αυξήσουμε σε 7.000 έως 11.000», πρόσθεσε.

Ο Μικάτι ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του έλαβε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού για να «αφαιρέσει κάθε πρόσχημα» να το στοχοποιήσει το Ισραήλ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 18:23:00

Back to top button