Αθλητικά

Ο Μπάμπης Κωστούλας του Ολυμπιακού και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας της Γκενκ στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου

Η λίστα του “Guardian” με τα κορυφαία ταλέντα του κόσμου έχει δυο ελληνικές παρουσίες. Ο Μπάμπης Κωστούλας του Ολυμπιακού και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας της Γκενκ μεταξύ τον 60 νέων “αστεριών” του ποδοσφαίρου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει πως βρίσκεται σε μια περίοδο ανόδου, κάτι που δεν φαίνεται μόνο από την πορεία της Εθνικής ποδοσφαίρου, αλλά και από τα νέα ταλέντα που “ξεπηδούν” τα τελευταία χρόνια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον “Guardian”, με το αγγλικό Μέσο να τοποθετεί των Μπάμπη Κωστούλα του Ολυμπιακού και τον Κωνσταντίνο Καρέτσα της Γκενκ στα 60 κορυφαία ταλέντα του κόσμου.

Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας “έλαμψε” με τους “μικρούς” του Ολυμπιακού και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και ε τη μεγάλη ομάδα, πιάνοντας από τα… μαλλιά τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Απ’ την άλλη, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Βελγίου και φυσικά το “next big thing” της Γκενκ. Γεννημένος στο Γκενκ από Έλληνες γονείς 16χρονος μεσοεπιθετικός (ο πατέρας από τις Σέρρες, η μητέρα από την Αθήνα) έχει ήδη δει την ελληνική Ομοσπονδία να τον προσεγγίζει.

Ο Καρέτσας μεταξύ άλλων σκοράροντας σε ηλικία 15 ετών και 267 ημερών, εναντίον της δεύτερης ομάδας της Άντερλεχτ έγινε ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ιστορία του Βελγίου.

Ο Guardian δημοσιοποίησε την λίστα Next Generation 2024, καταγράφοντας τα 60 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η Ελλάδα έχει διπλή παρουσία!

«Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το UEFA Conference League την περασμένη σεζόν, όμως δεν είναι καθόλου αμελητέο το ότι η νέα γενιά του έκανε το ίδιο για το UEFA Youth League. Ο Κωστούλας ήταν ο νεότερος παίκτης αυτής της ομάδας που μεταξύ άλλων κέρδισε τις Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου, στον δρόμο της προς τον τελικό όπου επικράτησε της Μίλαν (3-0). Ο δυναμικός σέντερ φορ πέτυχε πέντε γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και κέντρισε την προσοχή όλων με την ποιότητά του στις πάσες.

Καλός στον αέρα, δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του πέναλτι, αλλά του αρέσει να κινείται και περιφερειακά και είναι πολύ γρήγορος. Μετά από μια πολύ καλή προετοιμασία, ο Κωστούλας κλήθηκε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του με αυτή τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην δείχνει ανά τα χρόνια τόσο υπομονή με τους νεαρούς Έλληνες επιθετικούς, όμως ο Κωστούλας σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του», αναφέρεται στην παράγραφο για τον 17χρονο άσο των Πειραιωτών.

«Διακρίνουμε ομοιότητες με τον Ντε Μπρόινε» είναι η ατάκα που ξεχώρησε από το σχόλιο του Guardian για τον Καρέτσα.

To άρθρο Ο Μπάμπης Κωστούλας του Ολυμπιακού και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας της Γκενκ στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 16:55:00

Back to top button