Πολιτική

Στη Μυτιλήνη η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα

Διήμερη επίσκεψη στη Μυτιλήνη πραγματοποίησε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα.

Η Γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με την ΔΕΕΠ Μυτιλήνη και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κυρία Συρεγγέλα υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του να μεταφέρονται τα μηνύματα των στελεχών του κόμματος στην Κυβέρνηση, καθώς και τη σημασία της επικοινωνίας του μεταρρυθμιστικού έργου της Κυβέρνησης στις τοπικές κοινωνίες, μέσω των κομματικών οργανώσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Προκόπης Τζιμής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μυτιλήνη Γιώργος Στρατηγέλλης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης Δέσποινα Ζησίμου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Παραδέλλης, μέλη της ΔΕΕΠ και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια, η Γραμματέας επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής «Η Σελάδα», όπου την υποδέχτηκαν τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην επαρχία, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι για τη Νέα Δημοκρατία η δημιουργία ευκαιριών για οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Μυτιλήνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της κυρίας Συρεγγέλα με τον Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης Ταξιάρχη Βέρρο, παρουσία του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα αγροτικής οδοποιίας, τα αντιπλημμυρικά έργα και το «Πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου» που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τις σχολικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Επιπρόσθετα, η συζήτηση στράφηκε γύρω και από το ζήτημα του μεταναστευτικού με τον Δήμαρχο να αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του ζητήματος χωρίς όμως, αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι πρέπει να εφησυχάζει. Την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, η Γραμματέας της ΝΔ απηύθυνε χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Βορείου Αιγαίου με θέμα: «Διαμορφώνοντας το μέλλον της Προνοιακής Φροντίδας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας», παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη. Το Συνέδριο διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου.

Η κυρία Συρεγγέλα επισήμανε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της: «Με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και τη φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε μια σειρά στρατηγικών παρεμβάσεων, με σημαντικότερη την ίδρυση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η κοινωνική φροντίδα και η στήριξη της οικογένειας είναι θεμελιώδεις προτεραιότητες της πολιτικής μας».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 15:25:00

Back to top button