Auto

Παρανάλωμα Ferrari F430 ενώ ανεφοδιαζόταν βενζίνη σε πρατήριο

Μια πυρκαγιά σε βενζινάδικο στο Tennessee των ΗΠΑ κατέκαψε το πίσω μισό μιας Ferrari F430, αφήνοντας πίσω μόνο απανθρακωμένα υπολείμματα. Οι πυροσβέστες σταμάτησαν τη φωτιά πριν φτάσει στο μπροστινό μέρος, αλλά μεγάλο μέρος του ιταλικού σούπερκαρ καταστράφηκε.

Οι ανακριτές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς, χωρίς να έχει δοθεί ακόμη επίσημη εξήγηση για το τι κατέστρεψε τη Ferrari F430. Πρόκειται για ένα από τα πιο ποθητά V8 ιταλικά αριστουργήματα και το να βλέπεις ένα είναι πάντα απόλαυση. Δυστυχώς, πλέον υπάρχει ένα λιγότερο.

Είναι να σε πιάνει η καρδιά σου, βλέποντας το κεντρομήχανο σούπερκαρ να έχει γίνει αποκαΐδια

Το περιστατικό συνέβη ενώ η Ferrari F430 ανεφοδιαζόταν καύσιμο. Καμία επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί προσώρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Signal Mountain. Οπότε δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για λάθος του χρήστη ή ίσως βλάβη στο αυτοκίνητο ή στην αντλία βενζίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυστραλία: Πυροσβεστικό όχημα περνά μέσα από τη φωτιά

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για πυρκαγιά σε Ferrari, είχε γίνει μάλιστα κι επίσημη ανάκληση. Η πιο τραγική ίσως περίπτωση ήταν μια 458 Speciale, η οποία ήταν «garage queen». Δηλαδή πάντα κλεισμένη σε κλιματιζόμενο γκαράζ, με ελάχιστα km για να μοσχοπουληθεί μετά από κάμποσα χρόνια σε υψηλότερη τιμή. Και στην πρώτη βόλτα που ο κάτοχος τόλμησε να την γκαζώσει λίγο, έγινε μπουρλότο! 

Ferrari F430

Στο τωρινό περιστατικό, οι φωτογραφίες που καταγράφηκαν δείχνουν ότι η φωτιά έκαψε ολόκληρο το πίσω μισό του F430. Χωρίς να αφήσει τίποτα άλλο παρά έναν θλιβερό σωρό από λιωμένο πλαστικό και μέταλλο. Η φωτιά επεκτάθηκε στην καμπίνα της Ferrari, καταστρέφοντας κι αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πυρκαγιά σε αεροδρόμιο έκαψε 3.500 αυτοκίνητα προς ενοικίαση

Το πλήρωμα της πυροσβεστικής πρέπει να ανταποκρίθηκε αρκετά γρήγορα, καθώς κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί στο μπροστινό μέρος. Προφανώς δεν κάνει σημαντική διαφορά στον ιδιοκτήτη της Ferrari, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να κρατήσει καμιά ζάντα ως αναμνηστικό. Ίσως μάλιστα πουλήσει και κάποια ανταλλακτικά, για να μειώσει τη χασούρα του.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 07:39:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button