Πολιτική

Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη – «Συμμαχία» με Πολάκη στο συνέδριο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει ο «εμφύλιος» στην αξιωματική αντιπολίτευση, με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να τίθεται απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη σε σχέση με τον αποκλεισμό του από την εκλογική διαδικασία.

«Αμετάκλητος κι άμεσα εφαρμοστέος», ισχυρίζεται το κόμμα μέσω του γραφείου Τύπου του, «θα μετρηθούμε στο συνέδριο» απαντά η πλευρά του έκπτωτου προέδρου.

Μπορεί, εξάλλου, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 8 με 10 Νοεμβρίου και την εκλογή προέδρου στις 24 του ίδιου μήνα, ωστόσο οι κασσελακικοί εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα ισχύσει αυτός ο σχεδιασμός και δεν θα πάει προς τα πίσω ή και ματαιωθεί ακόμα.

Παραλλήλως, επιμένουν στην εφαρμογή του άρθρου 20 του καταστατικού σύμφωνα με το οποίο οποιαδήποτε απόφαση της Κ.Ε. μπορεί να αναιρεθεί από το ανώτερο όργανο που είναι το συνέδριο.

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό του που αφορά περιοδείες σε όλη τη χώρα και παρουσίαση της πλατφόρμας του που «θα κλείσει πολλά στόματα», όπως σημειώνουν στο CNN Greece συνομιλητές του.

Όσον αφορά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, συνομιλητές του καθαιρεθέντος προέδρου επιμένουν πως την ώρα της ψηφοφορίας δεν βρίσκονταν παραπάνω από 100 μέλη της Κ.Ε. στην αίθουσα συνεδρίασής της.

Συλλογή υπογραφών

Όπως κι αν έχει, οι κασσελακικοί κρατούν στη φαρέτρα τους το όπλο της συλλογής υπογραφών του 15% των μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό, ώστε να αναγκάσουν σε διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με το ερώτημα αν μπορεί ο κ. Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Αναγνωρίζουν, πάντως, τη δυσκολία του εγχειρήματος από τη στιγμή που απαιτείται ένας αριθμός περίπου 20.000 υπογραφών, την ώρα μάλιστα που τα περισσότερα μέλη δεν είναι ταμειακώς ενήμερα, όπως επίσης απαιτείται.

Κάποιοι, επίσης, καταγγέλλουν προσκόμματα στην ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είχε διαμηνύσει στα μέλη της Κ.Ε. που τον στηρίζουν πως ο ίδιος δεν θα συμμετείχε στην επίμαχη συνεδρίαση, αλλά οι ίδιοι είχαν το δημοκρατικό δικαίωμα να πράξουν κατά βούληση.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και στο τέλος παρευρέθηκαν σχεδόν οι μισοί από τους υποστηρικτές του σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό, σε αυτό το πλαίσιο, ότι απουσίαζε και η διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, Ελένη Γιακουμάκη.

Σε σχέση, επίσης, με το συνέδριο ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει και δημοσίως την πρόθεσή του να υποστηρίξει το δικαίωμα Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θέλει να τον νικήσει κι όχι να τον αποκλείσει».

Συνομιλητές του, μάλιστα, μας εκφράζουν τη βεβαιότητά τους τόσο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και για το ότι στο σώμα του θα υπάρχει η κατάλληλη πλειοψηφία κασσελακικών- πολακικών.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση, εξάλλου, που πραγματοποίησε χθες Δευτέρα ο κ. Πολάκης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου τον ρώτησαν, όπως μαθαίνουμε, αν είναι τραυματισμένο το κόμμα κι εκείνος απάντησε πως όλες οι πληγές γιατρεύονται κι εκείνος ξέρει γιατί είναι γιατρός.

Όσον αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με το σωματείο εργαζομένων.

Στο μεταξύ, ο Νικόλας Φαραντούρης κατέθεσε ένα πρόγραμμα δέκα αξόνων, μεταξύ των οποίων είναι και το ενεργειακό κόστος που τέμνει οριζόντια κι άλλες πολιτικές, όπως για παράδειγμα το δημογραφικό, τη στέγαση, την οικογένεια και τη νεανική επιχειρηματικότητα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 07:10:00

Back to top button