Κόσμος

Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, περιλαμβανομένων στόχων στη  Βηρυτό, διαβεβαίωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα, σε δηλώσεις του από τη στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα η οποία επλήγη από drone της τρομοκρατικής οργάνωσης το προηγούμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες.

«Δίνουμε μια σκληρή μάχη ενάντια στον “Αξονα του Κακού” του Ιράν, ο οποίος θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά» δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουμε να πολεμάμε. Το κόστος είναι επώδυνο, όμως σημειώνουμε και τεράστιες νίκες –και θα συνεχίσουμε να τις πετυχαίνουμε».

«Θέλω να το καταστήσω σαφές: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χεζμπολάχ ανελέητα σε όλα τα μέρη του Λιβάνου –και στη Βηρυτό» προσέθεσε ο ίδιος, θέλοντας ενδεχομένως να διαψεύσει το ρεπορτάζ ορισμένων εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν ότι ο IDF έλαβε οδηγία να αποφύγει τα πλήγματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον.

Ο Νεανιάχου περιηγήθηκε στη βάση που έπληξαν οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και συνομίλησε με επιζώντες της επίθεσης. Επισκέφτηκε επίσης στρατιώτες που τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι οποίοι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε ιατρικά κέντρα της περιοχής.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 21:06:28

Back to top button