Οικονομία

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι οδηγοί ταξί για την τοποθέτηση ειδικού αυτοκόλλητου για κατοχή και χρήση POS

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, καθώς και οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν από το ΣτΕ την αναστολή και ακύρωση της απόφασης από 1η Αυγούστου του υπουργού Οικονομικών, που τους υποχρεώνει να τοποθετήσουν στο πίσω δεξιό μέρος του παρμπρίζ ένα ειδικό σήμα διαστάσεων 25×12, που θα ενημερώνει στα ελληνικά και αγγλικά για την κατοχή και χρήση POS.

Να σημειωθεί, ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του συγκεκριμένου ειδικού σήματος στο μπαμπρίζ, επιφέρει πρόστιμο των 1.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας, καθώς εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού, προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 19:44:53

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button