Ελλάδα

Κηδεύτηκε στη Βουλιαγμένη η Αθηνά Μαρτίνου – Ηχηρή η απουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ναυτιλίας

Του ΠΚ

Στην αγκαλιά της αττικής γης αναπαύεται από το μεσημέρι της Δευτέρας  η Μεγάλη Καπετάνισσα, και Μεγάλη  Κυρία της Ελληνικής Ναυτιλίας, η Αθηνά Μαρτίνου. Δημιουργός μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, αυτή γεννημένη Μεθενίτη, μίας ναυτικής αυτοκρατορίας, έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, στα 97 της χρόνια. Έζησε πολύ ευτυχώς για να δει με τα ίδια της τα μάτια το έργο της να ολοκληρώνεται και τα παιδιά της να συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτήν την μοναδική σχέση που διατηρούσε αυτή η γυναίκα με την θάλασσα.

Στην  κηδεία της, στο κοιμητήριο της Βουλιαγμένης, κάτω από αυτό το ιδιαίτερο φως του ελληνικού Οκτωβρίου, βρέθηκε βεβαίως η οικογένεια της αλλά και οι φίλοι και όσοι θέλησαν με την παρουσία τους να τιμήσουν την ιστορία της μεγαλύτερης ενδεχομένως ναυτικής οικογένειας αυτού του τόπου.

Είναι ωστόσο απορίας άξιον και ομολογουμένως δυσεξήγητη η απουσία συγκεκριμένων προσώπων. Του Πρωθυπουργού επί παραδείγματι, ή του Υπουργού Ναυτιλίας, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι η οποία τόσο πολύ κόπτεται για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Δεν εμφανίστηκε ούτε καν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ευτυχώς και για την τιμή των όπλων προφανώς, εμφανίστηκε  ο Αρχηγός του Λιμενικού. «Μα τέτοια γαϊδουριά», ακούστηκε να μονολογεί ένας εκ των παρισταμένων ο οποίος προσπαθούσε να εξηγήσει  οργισμένος  αυτήν την εκδήλωση ομαδικής αγένειας εκ μέρους του «Κύκλου Μητσοτάκη» απέναντι στην ιστορική μορφή της Αθηνάς Μαρτίνου.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 20:13:12

Back to top button