Πολιτική

Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή»

Υψηλοί τόνοι και επί προσωπικού… μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, ο οποίος επέμεινε στην Ερώτηση των «11» γαλάζιων για τα κόκκινα δάνεια και τους services και την οποία αναβάθμισε σε επίκαιρη Ερώτηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αντέτεινε στον βουλευτή Γιώργο Βλάχο ότι «προφανώς κανένας δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους» μπορεί «οι προθέσεις να είναι καλές αλλά θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα» και «μη μου ζητάτε και εσείς να εφαρμόσω πράγματα που είναι εσφαλμένα και ο λογαριασμός θα έρθει σε μένα. Απαιτείται σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία».

«Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν. Λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω απλά και μόνο για να γίνω ευχάριστος σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Θα προχωρήσουμε μπροστά με βάση τις καλές πρακτικές μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εγώ, ποτέ δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο. Είπα ότι περιορίστηκε».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος από την δική του πλευρά δήλωσε πως αυτός θα είναι εκείνος που «θα ρίξω την Κυβέρνηση» αλλά όπως και οι συνάδελφοι που συνυπογράψαμε την Ερώτηση σας μεταφέραμε «τη φωνή των συμπολιτών μας που διαμαρτύρονται Πρέπει να τολμήσετε. Είναι προκλητικό να βλέπουμε αυτά τα επιτόκια των τραπεζών».

Ο γαλάζιος βουλευτής, απέρριψε τις βολές του υπουργού περί «ευχάριστου σε ένα τηλεοπτικό πάνελ» λέγοντάς ότι προσωπικά «από την κατάθεση της ερώτησης αρνήθηκα να ανταποκριθώ σε προσκλήσεις σε ΜΜΕ για συνεντεύξεις και τούτο γιατί ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας στη Βουλή πριν προβώ σε κάθε άλλο σχολιασμό. Αντίθετα με εσάς που στην κοινή ερώτηση απαντήσατε με Δελτίο τύπου προς τους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη ημέρα λάβαμε γνώση εμείς. Τι να πω; Αυτά είναι σημεία των καιρών».

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Χατζηδάκη να μην απαντήσει ξανά σε βουλευτή/ες της ΝΔ με Δελτίο Τύπου «γιατί δεν τιμά ούτε εσάς ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Ο κ. Βλάχος, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς για αυτά που ψηφίζουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης του είπε ότι «εμείς δεν σας ρωτήσαμε τι έχουμε ψηφίσει, αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Εάν όμως, η αναφορά σας στην ψήφο μας είναι προτροπή για περισσότερη προσοχή στο μέλλον για το τι θα ψηφίζουμε,  προσωπικά την δέχομαι και θα είμαι πιο… προσεκτικός!».

Μάλιστα, όξυνε την κριτική του λέγοντας ότι «εμείς σας ζητήσαμε την τροποποίηση ή την συμπλήρωση εργαλείων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, εσείς αυτό το λέτε λαϊκισμό» σημειώνοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι – δανειολήπτες που μας πολιορκούν καθημερινά φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; Εσείς παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο!».

Η συζήτηση της επίκαιρης Ερώτησης και οι τόνοι, δείχνουν ότι η ένταση μεταξύ υπουργών και γαλάζιων βουλευτών καλά κρατεί…

To άρθρο Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 20:07:50

Back to top button