Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 27χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε ένας 27χρονος για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του 68χρονου πατέρα του, τον Σεπτέμβριο του 2023, στο σπίτι τους, στο Ροδάκινο του Δήμου Αγ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zarpanews.gr, στον 27χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 11 μηνών χωρίς αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση και μετά την ολοκλήρωση της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, πήρε τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται ήδη.

Το Δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε τον 27χρονο ένοχο  για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία με πλειοψηφία 4 – 3.

Απέρριψε δε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που ζήτησε η μεριά της υπεράσπισης.

«Δεν είχαμε καλές σχέσεις εδώ και 5 χρόνια, δεν ήθελε να με βλέπει» τόνισε ο πατέρας του στην κατάθεσή του. Το αιματηρό συμβάν, έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι της οικογένειας, με αφορμή την παρουσία και των δύο στο ίδιο καφενείο.

«Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι. Μου επιτέθηκε με ένα σουγιαδάκι. Μετά δεν θυμάμαι και πολλά. Με πήγαν στο νοσοκομείο» είχε καταθέσει στην αστυνομία , μεταξύ άλλων.

Ο 68χρονος είχε νοσηλευτεί για 13 μέρες μετά την επίθεση.

Στην κατάθεσή της η μητέρα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με κοίταζε σαν χαμένος, πιστεύω δεν ήξερε τι έκανε. Με κοιτούσε αλλά δεν με έβλεπε άκουγε αλλά δεν άκουγε. Ευτυχώς ήταν καλοκαίρι, είχαμε τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές και με άκουσαν οι γείτονες» τόνισε.

Τον 27χρονο ακινητοποίησε ένας γείτονας και του πήρε το μαχαίρι.

Στην κατάθεσή του, τόνισε πως μόλις μπήκε στον χώρο, είδε πατέρα και γιο πάνω στο κρεβάτι, ο γιος να κρατάει το μαχαίρι και γύρω αίματα παντού: «Φώναξα, «τι κάνεις βρε, ο μπαμπάς σου είναι! »

Μου λέει μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Δεν φοβήθηκα αλλά δεν του είχα και εμπιστοσύνη. Ήταν ήρεμος, πράος, σαν να εκτελεί ένα σχέδιο μηχανιστικά.» τόνισε μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του, εκτιμώντας ότι «αν ήθελε μπορούσε να τον σκοτώσει, ο πατέρας δεν αντιδρούσε».

Ο 27χρονος ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του ενώ και ο πατέρας από τη μεριά του δεν παρέστη ως υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του γιου του, τονίζοντας ότι και ο ίδιος έχει κάνει λάθη και ότι επιθυμεί για το γιο του να λάβει εφόσον χρειάζεται, ψυχιατρική υποστήριξη.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 17:12:47

Back to top button