Οικονομία

Χατζηδάκης: Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και για τα μπλοκάκια

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για τα μπλοκάκια προανήγγειλε, ο Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

«Στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών, και με αυτόν τον τρόπο διευκρίνισε ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα αφορά άμεσα και τα μπλοκάκια και δεν θα ισχύσει μέχρι το 2027.

Ποιους αφορά

Βάσεις της προαναγγελίας του υπουργού Οικονομικών, από την επόμενη χρονιά εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, το τέλος επιτηδεύματος θα γλιτώσουν περίπου 25.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Αυτοί μάλιστα πλήρωναν ολόκληρο το τέλος επιτηδεύματος.

Συγκεκριμένα, η νέα απαλλαγή αφορά:

  • Εργαζόμενους με μπλοκάκι σε έως 3 εργοδότες
  • Εργαζόμενους με μπλοκάκι που αντλούν από ένα εργοδότη το 75% του εισοδήματός τους, ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται παράλληλα ως μισθωτοί με εξαρτημένη εργασία.

Σημειώνεται ότι αυτές οι κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών θεωρούνται μισθωτοί και για αυτό έχουν εξαιρεθεί από το τεκμήριο εισοδήματος με βάση τον κατώτατο μισθό, ενώ πλέον εντάσσονται και εκείνοι στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 16:42:25

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button