Κόσμος

«Το εμβόλιο της Covid-19 μου κατέστρεψε τη ζωή»

Με σοβαρές παρενέργειες μετά το εμβόλιο του κορονοϊού, που άλλαξαν την ποιότητα της ζωής και της υγείας του, ισχυρίζεται πως ζει ένας 54χρονος άνδρας από τη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο 54χρονος Larry Lowe ήταν απόλυτα υγιής και ένας άνθρωπος, που συνήθιζε να τρέχει 10 χλμ τη μέρα. Όμως όλα στη ζωή του άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα εκδήλωσε μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου και άρχισε να αισθάνεται πόνο.

«Είχα χάσει όλη την αίσθηση στο πρόσωπό μου, τα δόντια, τη μύτη, τη γλώσσα, το μάτι, σε όλη την πλευρά αυτή του κεφαλιού μου», περιγράφει, μιλώντας στο BBC.

Πώς εξηγούν οι γιατροί τις παρενέργειες

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas του Λονδίνου του είπαν ότι το σώμα του αναγνωρίζει το εμβόλιο ως «τοξίνη εισβολέα». Με την πάροδο των χρόνων η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, με τα συμπτώματα να έχουν επεκταθεί σε ολόκληρο το σώμα του και να έχουν ενταθεί.

Ο κ. Λόου είπε ότι ενώ δεν ήταν αντίθετος με τα εμβόλια, η ζωή του είχε καταστραφεί.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (PHA) δήλωσε ότι τα οφέλη των εμβολίων στην πρόληψη του Covid-19 και των σοβαρών επιπλοκών που σχετίζονται με αυτόν υπερτερούν κατά πολύ των γνωστών παρενεργειών στην πλειονότητα των ασθενών.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2024, ο Λάρι Λόου διαγνώστηκε με «νευραλγία του τριδύμου», η οποία είχε «ως κύριο αίτιο το εμβόλιο κατά του κορονοϊου». Ανέπτυξε, επίσης, περιφεριακή νευροπάθεια μικρών ινών, η οποία «είναι επίσης μία από τις νευρολογικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο».

«Η γυναίκα μου και εγώ καθόμασταν σε αυτό το μικρό δωμάτιο στο Γουέστμινστερ με συμβούλους, που μου έλεγαν ότι το εμβόλιο είχε καταστρέψει το νεύρο στη δεξιά πλευρά του προσώπου μου και ήταν πολύ απίθανο να συνέλθω ποτέ από αυτό», είπε.

Ο 54χρονος λέει ότι ουδέποτε υπήρξε αντιεμβολιαστής, για αυτό άλλωστε έκανε και τρεις δόσεις, αλλά το εμβόλιο του κατέστρεψε τη ζωή. «Δυσκολεύομαι όταν σκέφτομαι το πώς θα είμαι σε 10 χρόνια, γιατί στα 3 περίπου χρόνια που έχω τα προβλήματα από το εμβόλιο, διαπιστώνω πως η υγεία μου όλο και χειροτερεύει».

Η νευροπάθεια των μικρών ινών έχει επηρεάσει ολόκληρο το σώμα του, από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τα ακροδάχτυλα. Αντιμετωπίζει επίσης σοβαρή ξηροφθαλμία, που τον αναγκάζει να φοράει γυαλιά ηλίου μέσα και έξω από το σπίτι λόγω της ευαισθησίας του στο φως.

Σε επιστολές, που δημοσίευσε το BBC News NI, οι ειδικοί στη διαχείριση του πόνου στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν ότι η εμφάνιση των συμπτωμάτων θα μπορούσε να αποδοθεί στην ενισχυτική δόση του εμβολίου για Covid.

«Με έχουν αφήσει να σαπίσω»

«Αισθάνομαι λες και έχω ένα σφιγκτήρα και στις δύο πλευρές του κεφαλιού μου που συνέχεια κλείνει. Μου είπαν ότι η κατάστασή μου θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Δεν το φανταζόμουν αυτό. Πήρα το εμβόλιο με καλή πίστη και τώρα νιώθω πως με αφήνουν να σαπίσω», ξεσπά.

Ο Λάρι Λόου έβγαλε σέλφι την ημέρα που έκανε την ενισχυτική δόση του εμβολίου τον Δεκέμβριο του 2021

«Πονάω τόσο πολύ, που η ζωή μου σχεδόν δεν αξίζει τον κόπο και τον πόνο, εκτός από την οικογένειά μου. Δεν είμαι πια ο εαυτός μου. Πριν από αυτό ήμουν σε ένα ροκ συγκρότημα, έπαιζα κιθάρα, τραγουδούσα, έγραφα τραγούδια, ηχογραφούσα άλμπουμ, αγαπούσα τη ζωή.Τώρα όλα αυτά είναι μια ανάμνηση», τόνισε.

Ο Λάρι τονίζει ότι έχει εξαντλήσει όλες τις θεραπείες που είναι διαθέσιμες και ζητά να του δοθεί «ιατρική και ψυχολογική βοήθεια». «Θέλω κάποιος να αναγνωρίσει επίσημα ότι το εμβόλιο μου το έκανε αυτό. Αυτή είναι η αποζημίωση που θέλω».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 13:27:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button