Οικονομία

DIS: Kέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Real Consulting και της Praktiker

Την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κατά της Praktiker Hellas και της Real Consulting κέρδισε η DIS, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του integration λύσεων πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της DIS, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών πιθανολόγησε την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της DIS από τις δύο εταιρείες στα λογισμικά προγράμματα που χορήγησε η DIS στο πλαίσιο συμβατικής σχέσης με την Praktiker Hellas. Το δικαστήριο αποφάσισε προσωρινά και μέχρι την έκδοση τελικής δικαστικής απόφασης, μεταξύ άλλων, να απαγορεύσει στην Real Consulting την χρήση του αναφερόμενου λογισμικού σε τρίτες εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η DIS προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν διαπίστωσε τη σχετική παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ επισημαίνεται ότι η εταιρεία προσφεύγει ενώπιον της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης, αιτούμενη αφενός την αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων από τις ανωτέρω εταιρείες Praktiker Hellas και Real Consulting για τη προκληθείσα βλάβη, και αφετέρου την ποινική τιμωρία κάθε υπεύθυνου που συμμετείχε στην προαναφερόμενη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 11:47:09

Back to top button