Auto

Model 3, νοικοκύρης κάλυψε τα παράθυρα κι έπεσε για ύπνο [video]

Οδηγός Tesla Model 3 στις ΗΠΑ ενεργοποίησε το Full Self-Driving (FSD) και μάλλον αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο. Αλλά φαίνεται ότι τον ενοχλούσε ο ήλιος, οπότε αποφάσισε να καλύψει όλα τα παράθυρα για να σκοτεινιάσει την καμπίνα.

Το Full Self-Driving (FSD) έχει σχεδιαστεί για να υποβοηθά τον οδηγό με το τιμόνι, την επιτάχυνση, την αλλαγή πορείας, το φρενάρισμα και συνεργάζεται με άλλα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας, όπως το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση σύγκρουσης κι η παρακολούθηση τυφλού σημείου. Η αμερικανική εταιρεία όμως είναι κατηγορηματική: Σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο οδηγός του Model 3, ο οδηγός πρέπει να παραμένει σε σχετική εγρήγορση για να παρέμβει στον έλεγχο του οχήματος.

Παρά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί, κάποιοι συνεχίζουν να φέρονται τόσο ανεύθυνα

Ωστόσο, έχουν συμβεί κάμποσα θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν το Full Self-Driving, διότι κάμποσοι το εμπιστεύονται τυφλά. Στη σημερινή περίπτωση, στην απόλυτη κυριολεξία του. Για τον ήρωα της ιστορίας μας, το αλεξήλιο δεν ήταν αρκετό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αστυνομικοί ακινητοποιούν ακυβέρνητο Model 3 χάρη στο Autopilot

Κινηματογραφήθηκε από άλλα οχήματα να κινείται στον αυτοκινητόδρομο με ενεργοποιημένο το FSD και το παρμπρίζ εντελώς καλυμμένο. Ακόμα κι αν ήταν ξύπνιος κατά την πορεία, δεν μπορούσε να επέμβει αν συνέβαινε κάτι απροσδόκητο, επειδή δεν μπορούσε να δει τον δρόμο μπροστά. Ούτε όμως και στο πλάι, αφού είχε καλύψει και τα πλαϊνά παράθυρα. 

Model 3

Απορούμε για το πώς το Tesla τού επιτρέπει τέτοια ξενοιασιά. Το πιάσιμο του τιμονιού παρακάμπτεται από βαρίδια στη στεφάνη, αλλά η κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών και διασφαλίζει ότι ο οδηγός παραμένει προσεκτικός ανά πάσα στιγμή;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Autopilot κάρφωσε το Tesla Model 3 στο φορτηγό!

Το βίντεο δείχνει το Model 3 να αλλάζει λωρίδα όταν πλησιάζει ένα Toyota Prius. Η κάμερα ακολουθεί το Tesla και δείχνει ότι μια εφημερίδα καλύπτει το παράθυρο του οδηγού έτσι ώστε το φως του ήλιου να μείνει έξω από το αυτοκίνητο. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι όποιος μαγνητοσκόπησε το Tesla να ταξιδεύει έτσι, τηλεφώνησε στην αστυνομία και το ανέφερε.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 10:27:43

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button