Κόσμος

«Η Χαμάς σχεδίαζε μια “11η Σεπτεμβρίου” σε τρεις ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ» υποστηρίζει το Ισραήλ

Την 7η Οκτωβρίου ένοπλοι της Χαμάς αιματοκύλισαν το Ισραήλ ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που απειλεί να βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η Χαμάς σχεδίαζε να προκαλέσει μια 11η Σεπτεμβρίου στην καρδιά του Τελ Αβίβ, όπου δεσπόζουν τρεις ουρανοξύστες.

Το δημοσίευμα έχει αναπαραχθεί εκτενώς σε πολλά ισραηλινά μέσα. Την ίδια ώρα, η Daily Mail παρουσιάζει μια σειρά από έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή της από τον ισραηλινό στρατό, και δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου που σχεδίαζε η Χαμάς.

Το 36σέλιδο έγγραφο έχει περιέλθει στην κατοχή των New York Times και Washington Post. Το έγγραφο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της Χαμάς να χτυπήσουν το Ισραήλ από ξηρά, από θάλασσα και από αέρος.

Το αρχείο εντοπίστηκε από τον ισραηλινό στρατό στον υπολογιστή – όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα – ενός ηγέτη της Χαμάς κοντά στην πόλη της Γάζας. 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι πιθανότατα γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η οποία άφησε σχεδόν 1.200 νεκρούς.

Το σχέδιο εισβολής ξεκινά με ενόπλους να εισέρχονται στο Ισραήλ στο βόρειο μέτωπο, και να φτάνουν μόνο μέχρι 12 μίλια μέσα στο ισραηλινό έδαφος, προσπαθώντας να ξεγελάσουν το Ισραήλ ότι αυτή είναι η κύρια επίθεση.  

Στη συνέχεια, καθώς ο IDF θα επικεντρωνόταν σε αυτή την επίθεση, ολόκληρο το Ισραήλ θα δεχόταν επίθεση με ένα μπαράζ ρουκετών της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Άνδρες της Χαμάς που θα είχαν καταφέρει να διεισδύσουν μέσα στο Ισραήλ θα πυροδοτούσαν βόμβες στους χώρους στάθμευσης τριών από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ, στο Azrieli center. 

Οι πύργοι – με 48, 46 και 42 ορόφους – έχουν ένα εμπορικό κέντρο στους κάτω ορόφους, κάτω από το οποίο υπάρχουν υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Οι βόμβες θα ήταν τόσο δυνατές που θα μπορούσαν να ανατινάξουν τους πύργους, με τους ουρανοξύστες να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον.

«Αν αυτοί οι πύργοι καταστραφούν με οποιονδήποτε τρόπο, θα δημιουργούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση για τον εχθρό, παρόμοια με την επίθεση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη» αναφέρεται στο έγγραφο.

Στη συνέχεια ένοπλοι της Χαμάς θα έφταναν μέχρι την πόλη Σντερότ, κοντά στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ, για να «απελευθερώσουν» το Τζαμί Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο στο Ισλάμ, και να καταλάβουν την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Με τη δημοσιοποίηση του έγγραφου οι ισραηλινοί θέλησαν να δείξουν πόσο καλά οργανωμένη ήταν η Χαμάς και το μέγεθος της καταστροφής που ήθελε να προκαλέσει.

To άρθρο «Η Χαμάς σχεδίαζε μια “11η Σεπτεμβρίου” σε τρεις ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ» υποστηρίζει το Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 15:23:39

Back to top button