Ελλάδα

Εντοπισμός 16 μεταναστών στη Ρόδο – Συνελήφθη ο διακινητής τους

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία τη Πέμπτη 10/10, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Χαράκι Ρόδου θαλαμηγό,  να αποβιβάζει μετανάστες στη στεριά και ακολούθως να  αναπτύσσει ταχύτητα προς τουρκικά παράλια.

Όπως πληροφορεί σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το Περιπολικό  προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής της Θ/Γ δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, ο χειριστής διενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει.

Μετά την ασφαλή ακινητοποίηση της θαλαμηγού, στελέχη του πληρώματος του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, επιβιβάστηκαν σε αυτή με σκοπό να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο χειριστής προέβαλε αντίσταση.

Παράλληλα, κατόπιν χερσαίων περιπολιών εντοπίστηκαν στην ανωτέρω περιοχή της Ρόδου συνολικά 16 αλλοδαποί (12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Ο 45χρονος χειριστής της θαλαμηγού αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους, στον οποίο κατέβαλαν το χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 13:30:35

Back to top button