Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – «Κληρώνει» για Κασσελάκη

Σε κλίμα έντασης άρχισαν να προσέρχονται το Σάββατο (12/10) για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12:30. 

Στο τραπέζι βρίσκεται η επόμενη μέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικρατέστερο σενάριο την εκκίνηση διαδικασίας με στόχο την απόρριψη της υποψηφιότητάς του.

Η Ράνια Σβίγκου με την Μαριλίζα Ξεκογιαννακοπούλου

CNN Greece

Κατά την προσέλευση των μελών της ΚΕ σημειώθηκε ένταση – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ – ανάμεσα στο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιο, ο οποίος κατήγγειλε τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ότι τον εμπόδισαν να πάρει την κάρτα του προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες.

theocharopoulos.jpg

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

CNN Greece

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στη συνεδρίαση, θα κατατεθεί τροπολογία από την πλευρά των «100» με την οποία θα ζητούνται συγκεκριμένες κυρώσεις σε βάρος του έκπτωτου προέδρου για το εξώδικο που έστειλε κι ανακάλεσε μετά από παρέλευση ημερών, αλλά και για τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως για το ότι είναι «de facto» και «de jure» πρόεδρος, αλλά και για τη συμμετοχική αμεσοδημοκρατία.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από τη μεριά μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece στελέχη των «100», αν και οι οριστικές τους αποφάσεις αναμένονται σήμερα το πρωί.

pappas.jpg

Ο Νίκος Παππάς

CNN Greece

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι προσβλέπει στο συνέδριο, ώστε να ανατραπούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στα κομματικά όργανα μέχρι τότε, όπως η πιθανή παρεμπόδιση υποψηφιότητάς του.

Στην περίπτωση που η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει τη διαγραφή του ή την αναστολή ιδιότητας μέλους θεωρείται πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να ανατραπεί καταστατικά από το συνέδριο.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να λάβει μόνο πολιτικές αποφάσεις και όχι διοικητικές.

Παρέμβαση Πολάκη

Σε παρέμβαση πριν από την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής προχώρησε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

«Θαύματα και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα».

«Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. Εξώδικα και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται» σημειώνει.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο νικητής θα προκύψει στο φως ,με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες».

«Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς ”δηθενισμούς” και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία» συμπληρώνει.

«Δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή,ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά» τονίζει ο Παύλος Πολάκης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 12:44:00

Back to top button