Οικονομία

ILO, Κομισιόν και Κίεβο δεσμεύονται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας της Ουκρανίας

Την δέσμευση τους για υποστήριξη της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας της Ουκρανίας, εξέφρασαν ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) μαζί με εκπρόσωπο της Κομισιόν, σε επίσκεψη τους στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο Γενικός Διευθυντής της ILO Gilbert F. Houngbo δεσμεύτηκε να αυξήσει τη στήριξη προς την Ουκρανία, τονίζοντας τη δέσμευση του οργανισμού να βοηθήσει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας της χώρας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ILO συνοδευόταν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit. Μαζί είχαν συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας οι οποίες επικεντρώθηκαν στον κρίσιμο ρόλο του κοινωνικού διαλόγου για την υποστήριξη της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας και των μέτρων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας της Ουκρανίας.

«Ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε σημαντικές διαταραχές στην αγορά εργασίας της Ουκρανίας, προκαλώντας ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε πολλούς τομείς, όπως οι κατασκευές, οι μεταφορές, η παραγωγή χάλυβα και η γεωργία. Η ILO συνεργάζεται με τις τριμερείς συνιστώσες της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, επενδύοντας σε δεξιότητες, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, ενισχύοντας τη διακυβέρνηση της αγοράς εργασίας και αυξάνοντας τη συμμετοχή των γυναικών και των βετεράνων του πολέμου στο εργατικό δυναμικό», εξήγησε ο Houngbo.

To άρθρο ILO, Κομισιόν και Κίεβο δεσμεύονται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας της Ουκρανίας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 20:21:19

Back to top button