Auto

To Tesla Robovan απειλεί να εξολοθρεύσει ένα σωρό επαγγέλματα

Μαζί με το robotaxi, ο Elon Musk παρουσίασε κι ένα αυτόνομο βανάκι πολλαπλών χρήσεων, το Tesla Robovan. Όταν επεκταθεί η χρήση του, μια σωρεία επαγγελμάτων δεν θα χρειάζονται την ανθρώπινη παρουσία, αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα.

Το Tesla Robovan αποτελεί ένα 20θέσιο όχημα που κινείται χωρίς οδηγό. Τουλάχιστον άνθρωπο-οδηγό. Σε αντίθεση με το Cybercab, ο Νοτιοαφρικανός CEO δεν ανακοίνωσε προσδοκώμενη τιμή αγοράς ή κάποιο χρονοδιάγραμμα επίσημης κυκλοφορίας. Μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε βαγόνι και σε χρονοκάψουλα, και θα έχει πολλαπλές εφαρμογές.

Από σχολικό λεωφορείο έως όχημα οδικής βοήθειας. Το μέλλον είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε

Στις ψηφιακές απεικονίσεις που κυκλοφόρησε η Tesla, το Robovan φαίνεται να εκτελεί διάφορα καθήκοντα. Από αυτά του σχολικού λεωφορείου, της καντίνας, του τροχόσπιτου, του κινητού συνεργείου οδικής βοήθειας. Με το τελευταίο να δείχνει ένα Optimus, το ρομπότ της Tesla, να αλλάζει λάστιχο σε ένα Model X.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημη παρουσίαση: Tesla Cybercab, το robotaxi των $30.000

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), διάφορα Optimus είχαν αναλάβει χρέη σερβιτόρων. Κερνώντας το κοινό, κάνοντας χορευτικά κι ανταλλάσσοντας χειραψίες με τους καλεσμένους.

Tesla Robovan

«Τι θα συμβεί αν χρειάζεστε ένα όχημα που είναι μεγαλύτερο από το Model Y;» ρώτησε ο Elon Musk για να ιντριγκάρει το κοινό, τη στιγμή που το Tesla Robovan έκανε είσοδο-έκπληξη στον χώρο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεξικανός τη «λέει» στον Musk καταστρέφοντας Model 3

Με τους τροχούς τοποθετημένους εσωτερικά, δίνει την εμφάνιση ότι αιωρείται ελάχιστα πάνω από το έδαφος. Όπως και το Cybercab, δεν έχει τιμόνι. Κι αν κρίνουμε από την ευρεία χρήση που οραματίζεται ο ιδιόρρυθμος διευθύνων σύμβουλος, θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία σε πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες.

Tesla Robovan

Η σχεδίασή του φαίνεται πολύ απλή, σχεδόν λιτή και καθαρά λειτουργική. Γιατί; «Ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, και το έχετε δει με το Cybertruck, είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε την εμφάνιση των δρόμων», δήλωσε ο Musk για το Robovan. «Το μέλλον πρέπει να μοιάζει με μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y Juniper

Όσοι ανέμεναν κάποια τοποθέτηση του CEO της Tesla σχετικά με το πολυαναμενόμενο Model 2 ή το facelift του Model Y, θα νιώθουν απογοητευμένοι. Δεν είπε κουβέντα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 18:51:07

Back to top button