Κόσμος

Κολοράντο: Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε παλιό χρυσωρυχείο – ένας νεκρός

Σε παγίδα θανάτου μετατράπηκε την Πέμπτη παλιό χρυσωρυχείο στο Κολοράντο, το οποίο λειτουργεί πλέον ως τουριστικό αξιοθέατο.

Ενας τουρίστας σκοτώθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών για τον απεγκλωβισμό 12 ανθρώπων, εξαιτίας βλάβης σε ανελκυστήρα που μετέφερε γκρουπ επισκεπτών σε στοά βάθους 300 μέτρων.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι διασώθηκαν οι 11 τουρίστες και ο ξεναγός που είχαν εγκλωβιστεί επί ώρες στο παλιό χρυσωρυχείο.

Ο Τζέισον Μάικσελ, ο σερίφης της κομητείας Τέλερ, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίσει τα ακριβή αίτια θανάτου και συμπλήρωσε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τις ώρες που οι τουρίστες ήταν εγκλωβισμένοι, διατηρούσαν επικοινωνία με τους διασώστες και είχαν ενημερώσει ότι είχαν νερό και κουβέρτες μαζί τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χρυσωρυχείο Μόλι Κάθλιν στο Κριπλ Κρικ του Κολοράντο. Πρόκειται για ένα χρυσωρυχείο του 1890, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη Κολοράντο Σπρινγκς. Έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, που ξεναγούνται στις υπόγειες στοές και ενημερώνονται για την ιστορία του.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 11:07:31

Back to top button