Αθλητικά

Βαλμπουενά στο «France Football»: «Έκανα κάτι ηλίθιο, στο ποδόσφαιρο ζούμε σε έναν κόσμο λιονταριών»

«Έκανα κάτι ηλίθιο». Λόγια του Ματιέ Βαλμπουενά για τον Καρίμ Μπενζεμά και το «sextape», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό το «France Football» που τον επισκέφτηκε στην Αθήνα.

Ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ -αλλά και του Ολυμπιακού-, πρώην Γάλλος διεθνής, ο οποίος σε ηλικία 40 ετών συνεχίζει να αγωνίζεται με την Καλλιθέα, έκανε μια ανασκόπηση ολόκληρης της καριέρας του, και τα προβλήματα που πέρασε στο παρελθόν.

«Η Καλλιθέα είναι ένας οικογενειακός σύλλογος σε εξέλιξη. Δεν θα είναι μία πρόκληση να είσαι στην κορυφή του πίνακα, αλλά είναι εξίσου συναρπαστικό. Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Η ευχαρίστηση, σωματική και ψυχική, είναι ακόμα εκεί. Έχω πάντα αυτό το μικρό πράγμα, αυτή την αδρεναλίνη πριν από το παιχνίδι, γι’ αυτό παρατείνω την ευχαρίστηση όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν δεν έχω πια τίπτα να φέρω στο γήπεδο, τότε θα σταματήσω», τόνισε και συνέχισε:

«Όταν έφυγα από την Γαλλία έπρεπε να με ξεχάσουν λίγο. Στη Γαλλία έγινα στόχος, με σφύριζαν σε όλα τα γήπεδα. Η αποχώρηση μου έδωσε μια νέα ζωή. Στο εξωτερικό δεν νοιάζονται για τις μη αθλητικές σας ιστορίες. Έκανα κάτι ηλίθιο. Μια καριέρα, όπως μια ζωή, δεν είναι ένα μακρύ, ήρεμο ποτάμι. Το δικό μου είναι το τέλειο παράδειγμα, αλλά με δίδαξε πολλά. Τα χτυπήματα σου επιτρέπουν να προχωρήσεις. Φτιάχνεις ένα μυαλό από ατσάλι».

Ο εκβιασμός που υπέστη από το περιβάλλον του Καρίμ Μπενζεμά για ένα σεξουαλικό βίντεο ήταν ένα θέμα που θόλωσε ολόκληρη την καριέρα του. Τελικά, μετά από αρκετά επεισόδια πήγαινε-έλα απομακρύνθηκε από την εθνική Γαλλίας.

«Ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Για μένα η εθνική Γαλλίας αντιπροσώπευε τα πάντα. Ήμουν λυπημένος για πολύ καιρό. Σήμερα δεν κρατώ πια κακία σε κανέναν. Είμαι σε ειρήνη. Συνάντησα τον Ντιντιέ (Ντεσάν) πριν από λίγο καιρό. Μιλήσαμε για το ποδόσφαιρο, για πολλά πράγματα, ήταν πολύ χαρούμενος που με είδε», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Στην καριέρα μου μερικές φορές υπήρξα λίγο αλαζονικός, γεμάτος με τον εαυτό μου. Στο ποδόσφαιρο ζούμε μέρα με την ημέρα, ζούμε σε έναν κόσμο λιονταριών, σε αποδυτήρια με μεγάλες προσωπικότητες. Κάποια στιγμή πρέπει να έχεις υπέροχο χαρακτήρα. Ακόμα κι αν δεν είσαι έτσι, πρέπει να γίνεις».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 17:52:50

Back to top button