Auto

A390_β: Αυτό είναι το πρωτότυπο σπορ fastback της Alpine

Η αποκάλυψη του νέου κόνσεπτ της Alpine σηματοδοτεί τη δυναμική συνέχεια του πλάνου Dream Garage, καθώς αποτελεί το εφαλτήριο της δεύτερης φάσης του. Με το τρίτο μοντέλο -όταν αυτό έρθει- η σπορ μάρκα του Renault Group ευελπιστεί να έχει μεταβεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση.

Με το όνομα A390_β, η Alpine προσδιορίζει το μοντέλο βάσει ορισμένων του χαρακτηριστικών. Το 3 αναφέρεται στο μέγεθός του και το 90 στον πολυχρηστικό χαρακτήρα των αυτοκινήτων της εταιρείας.



Το «δικό μας» ελληνικό γράμμα β, αποτελεί αναφορά στο ενδιάμεσο στάδιο εξέλιξης, πριν δούμε το A390_β ως μοντέλο παραγωγής.

Όπως και για το κόνσεπτ Alpenglow που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2022, η Alpine εμπνεύστηκε τη σχεδίασή του από τα βουνά των Άλπεων. Η πέτρα, τα ορυκτά και το χιόνι είναι φυσικά στοιχεία τα οποία τροφοδότησαν τη φαντασία των σχεδιαστών.



Αναφορικά με το πολλά υποσχόμενο κόνσεπτ, ο CEO της μάρκας, Philippe Krief ανέφερε: «Το A390_β αποτελεί μία προεπισκόπηση του μελλοντικού sport fastback της Alpine, το οποίο έχουμε σχεδιάσει ως ένα A110 με 5 καθίσματα.

«Η διπολικότητα μεταξύ του αγωνιστικού πνεύματος και του εκλεπτυσμένου σχήματος αυτού του πρωτότυπου ενσαρκώνει την απόδοση και το driving experience που θέλουμε να παρέχουμε με αυτό το μοντέλο από το 2025, όταν θα μπει στην παραγωγή. Και θα παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιο της Διέππης, στη Γαλλία» τονίζει.

Η σιλουέτα του A390_β είναι δυναμική και έχει μία αρμονία. Το σχήμα προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και αεροδυναμικής. Στο προφίλ, το αυτοκίνητο ακολουθεί τις χαρακτηριστικές γραμμές των μοντέλων της Alpine.



Το αμάξωμα συνδυάζεται με μικρά πρισματικά στοιχεία στις άκρες ως φώτα ημέρας, τα οποία η εταιρεία ονομάζει «Cosmic Dust» και μία μεγάλη LED μπάρα που διασχίζει την μάσκα, σαν λεπίδα.

Παρόμοια είναι η φιλοσοφία πίσω με τα φωτιστικά σώματα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το το εξέχον στοιχείο, τύπου αεροτομή στο άνω μέρος, που η εταιρεία το αναφέρει ως «πτερύγιο καρχαρία» ως ξεκάθαρη αναφορά στα αγωνιστικά του Le Mans.



Το αεροδυναμικό σχήμα του A390_β είναι χαρακτηριστικό με τα στοιχεία του να είναι ορατά, αναλαμβάνοντας την ωφέλιμη ροή του αέρα.

Με το φυσικό στοιχείο του χιονιού να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση, οι τροχοί είναι εμπνευσμένοι από αυτό, με τους μπροστά να έχουν διάμετρο 22 ίντσες και τους πίσω 23. Ταυτόχρονα, υπάρχει σύστημα Active Torque Vectoring.



Το A390_β είναι 85% ίδιο με το μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Είναι ένα σπορ fastback που συνδυάζει ρευστότητα στη σχεδίαση, σπορτίφ συμπεριφορά και ευρυχωρία.

Η σιλουέτα σε συνδυασμό με τις ρέουσες γραμμές και την κεκλιμένη πίσω κολώνα συμβάλλουν στην υψηλή αεροδυναμική απόδοση.



Ως αποτέλεσμα, το A390_β διαθέτει γραμμές που δίνουν ένα ανάλαφρο στιλ στο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα εμπνέουν δυναμισμό.

Επίσημα, το κόνσεπτ A390_β της Alpine, θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, σε λίγες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 11:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button