Auto

BMW Skytop: Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα (για ελάχιστους…)

Η BMW ανακοίνωσε επίσημα την παραγωγή του Skytop, μιας περιορισμένης έκδοσης Targa της Σειράς 8.

Θα κατασκευαστούν μόνο 50 μονάδες και όλες έχουν ήδη πωληθεί. Με τιμή περίπου 500.000 ευρώ, το Skytop έχει αρκετά υψηλότερη τιμή σε σχέση με το βασικό της μοντέλο, την M8 Competition Convertible, η οποία στην Ευρώπη ξεκινά κάτω από τις 140.000 ευρώ.

Αυτό το αυτοκίνητο ακολουθεί την πρόσφατη τάση της BMW στην κατασκευή αμαξωμάτων, που θυμίζει την αναβίωση του «Batmobile» 3.0 CSL το 2022 και το περσινό shooting brake concept που βασίζεται στο roadster Z4 M40i.



Το Skytop θα διαθέτει τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ ταχυτήτων, ενώ θα κινείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,4 λίτρων που αποδίδει 625 ίππους, ο οποίος θα έχει την ίδια επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα με την M8 σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Ενώ οι επιδόσεις της ευθυγραμμίζονται με την M8, η εξωτερική σχεδίαση του Skytop ξεχωρίζει, αντλώντας έμπνευση από κλασικά μοντέλα της BMW, όπως η 507 και η Z8, με ένα κομψό μοτίβο μύτης καρχαρία.



Η οροφή του Skytop αποτελείται από δύο χειροκίνητα αφαιρούμενα πάνελ τύπου Targa τυλιγμένα με συνθετικό δέρμα, που απαιτούν αποθήκευση στο πορτμπαγκάζ όταν αφαιρούνται.

Παρά την υψηλή τιμή της, το εσωτερικό παραμένει σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με αυτό της M8, αν και η BMW υπόσχεται «επιλεγμένα υλικά».

Η απόφαση της BMW για την παραγωγή του Skytop επηρεάστηκε από τη θετική ανταπόκριση που έλαβε στο Concorso d’Eleganza Villa τον Μάιο.



Ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, περιέγραψε το έργο ως ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα», γιορτάζοντας την επιστροφή του κομψού σχεδιασμού και τιμώντας παράλληλα την κληρονομιά της BMW.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 11:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button