Οικονομία

Κεραμέως: Ίσες ευκαιρίες στην εργασία για γυναίκες, ΑμεΑ και συνταξιούχους

Η ισότητα των ευκαιριών στην αγορά εργασίας είναι ψηλά στην «ατζέντα» του υπουργείου Εργασίας, κάτι που προωθείται από μια σειρά δράσεων όπως τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και επανειδίκευσης.

«Φιλοδοξούμε και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προωθούμε διαρκώς την ισότητα των ευκαιριών στην εργασία και τη δικαιοσύνη για όλες και όλους».

Στην τοποθέτηση της στο 6th Diversity in Business Conference 2024, η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως στάθηκε στη συμμετοχή γυναικών ανέργων, κάθε κοινωνικής ομάδας στο εργατικό δυναμικό της χώρας, αλλά και στην «ασημένια οικονομία», τονίζοντας πως πάνω από 190.000 συνταξιούχοι εργάζονται πλέον χωρίς περικοπές στη σύνταξή τους.

Πιστοποίηση αναπηρίας

Η κα Κεραμέως έκανε ειδική αναφορά στην επίσπευση των διαδικασιών για την πιστοποίηση της αναπηρίας

«Μεταξύ άλλων στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία, με την κατάργηση της υποχρεωτικής διακοπής εργασίας στους εργαζομένους που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης αναπηρίας με ταχύτερες διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας χάρη στη συγκρότηση ειδικού σώματος ιατρών.

Και άλλοι γιατροί, περισσότεροι γιατροί για να στηρίξουν τους συμπολίτες μας με αναπηρία, με περισσότερες παθήσεις στον πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων για να μην ταλαιπωρούμε ακριβώς τους συμπολίτες μας και να εξυπηρετούμε καλύτερα συνολικά τους πολίτες» τόνισε η υπουργός.

«Ένωμένοι στη διαφορετικότητα»

Τέλος η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα Χαρτών Διαφορετικότητας που στηρίζουν και προωθούν βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της πολυμορφίας σε εταιρείες και οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη.

«Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα Χαρτών Διαφορετικότητας εκπροσωπεί πάνω από 17.000 οργανισμούς και περισσότερους από 17.000.000 εργαζόμενους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αποδοχή, η αξιοποίηση και ανάδειξη των χαρακτηριστικών της διαφορετικότητα εμπλουτίζουν την επιχειρηματικότητα και διαχέονται στην κοινωνία εξαλείφοντας ξεπερασμένα στερεότυπα και παρέχοντας μια νέα οπτική.

”Ένωμένοι στη διαφορετικότητα” άλλωστε είναι και το σύνθημα της Ευρώπης, η οποία συντίθεται από ένα πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό, όπου κάθε εργαζόμενος, κάθε πολίτης είναι πολύτιμος» κατέληξε η ίδια.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 10:59:43

Back to top button