Auto

Τα νέα Tesla Cybercab και Robovan

Ο Ίλον Μασκ παρουσίασε στην εκδήλωση «We Robot» που έγινε στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ) δύο καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα τα οποία δείχνουν ότι στην Tesla σκοπεύουν να εμπλακούν στη δημιουργία και άλλων οχημάτων απ’ ό,τι ως τώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε το Robovan -ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς επιβατών- και το Cybercab, ένα διθέσιο όχημα το οποίο προορίζεται για ταξί.



Και τα δύο θα διαθέτουν την εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης FSD (Full Self-Driving) της εταιρείας η οποία δεν θα χρειάζεται καθόλου την επίβλεψη του οδηγού.

Μάλιστα, το Cybercab θα μπορούν να τα αποκτήσουν και ιδιώτες, όχι μόνο εταιρείες. Η τιμή του για όσους θέλουν να το αποκτήσουν αναμένεται να είναι περίπου 30.000 δολάρια, τότε.



Ο Μασκ δήλωσε ότι το Cybercab θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2026 και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν εντός του 2027. Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε ότι αυτό πιθανόν να παραταθεί, όπως συμβαίνει με άλλα νέα μοντέλα της Tesla.



Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Σκεφτείτε τον χρόνο που περνούν συνολικά οι άνθρωποι σε ένα αυτοκίνητο και πόσον από αυτόν θα μπορούσαν να επωφεληθούν για να τον αφιερώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας μια ταινία, κάνοντας μια δουλειά ή οτιδήποτε άλλο».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα στελέχη της Tesla επέτρεψαν στους παρευρισκόμενους σε αυτή να επιβιβαστούν στα 50 πρωτότυπα Cybercab που υπήρχαν έξω από τον χώρο που πραγματοποιήθηκε και να κάνουν μια διαδρομή σε δρόμους της πόλης, οι οποίοι είχαν κλείσει από την υπόλοιπη κυκλοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 09:57:19

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button