Τεχνολογία

Robovan: Το retro – φουτουριστικό λεωφορείο του Έλον Μασκ δεν έχει τιμόνι και οδηγό

Ο CEO της Tesla,  ο Έλον Μασκ,  παρουσίασε χθες (10.10.2024) το όραμά του για ένα «διασκεδαστικό, συναρπαστικό μέλλον», μια «εποχή της αφθονίας» γεμάτη από αυτοκινούμενα αυτοκίνητα της εταιρείας του χωρίς τιμόνι, χώρους στάθμευσης – τα οποία υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι θα είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγα χρόνια.

Το αν μπορεί το μεγάλο αφεντικό της Tesla, ο εκκεντρικός Έλον Μασκ, να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις αυτές, μένει να το δούμε.

Αυτά τα σχέδια, καθώς και η αποκάλυψη των σχεδίων για τα robotaxis του, έγιναν σε μια λαμπερή εκδήλωση στην Καλιφόρνια, γεμάτη από το είδος του hype που έχει δημιουργήσει στην Tesla (TSLA) μια αφοσιωμένη βάση οπαδών για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Στην εκδήλωση, γράφει το CNN, παρουσιάστηκαν μοντέλα του ρομποταξί καθώς και ένα Robovan, ένα όχημα χωρίς οδηγό σχεδιασμένο να μεταφέρει μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων ή αντικειμένων.

Ο ίδιος ο Μασκ αναφέρθηκε ακόμη και στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner», αν και είπε ότι ήθελε η δική του εκδοχή για τα επόμενα χρόνια να είναι πιο χαρούμενη από αυτή τη δυστοπική ταινία νουάρ.

Το Robovan θα είναι ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα με μέγεθος περίπου όσο ένα λεωφορείο, σχεδιασμένο για τη μεταφορά ανθρώπων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Θα το φτιάξουμε και θα μοιάζει έτσι», δήλωσε ο Musk. Ωστόσο, δεν ανέφερε πόσο θα κοστίζει, πώς θα το παράγει η Tesla ή πότε θα κυκλοφορήσει. Φαίνεται πάντως πολύ ωραίο.

Το Robovan διαθέτει μια ρετρό-φουτουριστική εμφάνιση, που «κουβαλά» κάτι από τη δεκαετία του 1950. Διαθέτει ασημένιες μεταλλικές πλευρές με μαύρες λεπτομέρειες και λωρίδες φωτός που τρέχουν παράλληλα με το έδαφος κατά μήκος των πλευρών του, με πόρτες που σύρονται από τη μέση. Στο εσωτερικό του υπάρχουν καθίσματα και χώρος για να στέκεστε, με φιμέ παράθυρα παντού. Δεν υπάρχει τιμόνι, αφού είναι αυτόνομο.

«Ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε – και το έχουμε κάνει αυτό με το Cybertruck – είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε την εμφάνιση των δρόμων», δήλωσε ο Μασκ. «Το μέλλον πρέπει να μοιάζει με το μέλλον».

To άρθρο Robovan: Το retro – φουτουριστικό λεωφορείο του Έλον Μασκ δεν έχει τιμόνι και οδηγό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 08:51:08

Back to top button