Auto

Επίσημη παρουσίαση: Tesla Cybercab, το robotaxi των $30.000

Σε μια εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο στούντιο της Warner Bros. Hollywood κοντά στο Λος Άντζελες, ο Elon Musk παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το Tesla Cybercab. Πρόκειται για το πρώτο robotaxi της μάρκας, το οποίο δεν θα εξοπλίζεται με τιμόνι!

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας δήλωσε ότι το Tesla Cybercab θα πωλείται στο μέλλον για λιγότερο από $30.000 (€27.500). Σημαντικά πιο φθηνά δηλαδή από τα $42.000 (€38.500) που κοστίζει τώρα το φθηνότερο Model 3 στην αμερικανική αγορά.

Αν επαληθευτούν αυτά που υπόσχεται ο Elon Musk, το Tesla Cybercab θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση

Με εμφάνιση που εμπνέεται από το Cybertruck, αν και πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση, υπάρχουν ήδη 50 Tesla Cybercab. Πότε θα ξεκινήσει όμως η επίσημη παραγωγή του; Στην αρχή της παρουσίασης, ο Νοτιοαφρικανός CEO ανακοίνωσε το 2026. Στη συνέχεια όμως προειδοποίησε ότι ίσως ήταν λίγο αισιόδοξος με τα χρονοδιαγράμματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Verne, έρχεται το αυτόνομο robotaxi του Mate Rimac

Γνωρίζοντας τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα Tesla και τον διάσημο «Elon time», θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει μια αργοπορία ενός ή δύο ετών. Άλλωστε, δεν υφίσταται καν το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. 

Tesla Cybercab

Με τον μέσο ιδιοκτήτη να οδηγεί περίπου 10 ώρες την εβδομάδα, κατά δήλωση του Musk, υπάρχουν άλλες 160 ώρες περίπου που είναι σταθμευμένο κι ανενεργό. Στο διάστημα αυτό, το αμερικανικό robotaxi θα μπορεί να κάνει «κούρσες» και να επιφέρει ένα σημαντικό έσοδο στον ιδιοκτήτη του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ετοιμάζονται τα πρώτα Hyundai Ioniq 5 Robotaxi

Αλλά όπως διευκρίνισε με σαφήνεια ο Musk, θα είναι «πάντα το αυτοκίνητό σου». Και «θα μπορείς να κοιμάσαι και το πρωί να ξυπνάς στον προορισμό».

Tesla Cybercab

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla υποσχέθηκε περιβόητα χαμηλές τιμές σε πολλά από τα μοντέλα της, αλλά στην πράξη ήταν ακριβότερα από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά.

Το Cybertruck λεγόταν ότι θα κόστιζε κάτω από $50.000, αλλά τώρα ξεκινά από τα $80.000 στις ΗΠΑ. Όπως και να έχει, μικρή σημασία έχει αν το Tesla robotaxi θα κοστίζει όντως $30.000 ή λίγο παραπάνω. Το ζήτημα είναι ότι θα ανατρέψει ό,τι θεωρούμε δεδομένο στην αυτοκίνηση.

Καθώς η εκδήλωση συνεχίζεται, το άρθρο θα εμπλουτίζεται.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 07:27:16

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button