Κόσμος

Πώς θα κινηθεί ο τυφώνας «Μίλτον» τις επόμενες ώρες

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να βρίσκεται η επικινδυνότητα για τον τυφώνα «Μίλτον» που έχει «σαρώσει» από το βράδυ της Τετάρτης (9/10) τη Φλόριντα, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες και οι σφοδροί άνεμοι εξακολουθούν να πλήττουν την πολιτεία. 

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του CNNi, Μέρι Γκίλμπερτ το επίκεντρο του φαινομένου απέχει περίπου 50 μίλια (80,46 χιλιόμετρα) από την ακτή της Φλόριντα, ωστόσο βροχές και ισχυροί άνεμοι πλήττουν την ανατολική ακτή της Φλόριντα από τα νότια της Ντεϊτόνα Μπιτς μέχρι και την περιοχή Πορτ Σαιντ Λούσι. Ριπές ανέμου 60 έως 70 μιλίων/ώρα (96 έως 112 χιλιόμετρα/ ώρα) εξακολουθούν να πλήττουν τμήματα της Διαστημικής Ακτής και των κοντινών της παραλιών.

Οι βροχές θα υποχωρήσουν εντός της ημέρας, αλλά θα επιμείνουν μέχρι και το απόγευμα στην ανατολική ακτή.

Πλημμυρικά φαινόμενα και ισχυρές καταιγίδες, ωστόσο, είναι σε εξέλιξη κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής και σε περιοχές της παράκτιας Τζόρτζια. Το ύψος των κυμάτων έχει αρχίσει να υποχωρεί κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Θαλασσοταραχή θα εξακολουθεί να επικρατεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο (12-13/10) σε μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής ακτής του Ατλαντικού.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 17:53:44

Back to top button