Πολιτική

Παναγιωτόπουλος για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα θέλει ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα

H Ελλάδα σέβεται τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ, αλλά θέλει «μια πολύ ευρωπαϊκή λύση σε ένα πολύ ευρωπαϊκό πρόβλημα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για το μεταναστευτικό, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Η νέα νομοθετική πρόταση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με την θέσπιση υποχρέωσης των διαδικτυακών εταιρειών να προειδοποιούν τις αρχές σχετικά με τυχόν διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις πλατφόρμες τους και ο απολογισμός της συνολικής κατάστασης του χώρου Σένγκεν, είναι τα βασικά θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Η ατζέντα των συζητήσεων

Αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας των υπουργών θα είναι οι αντικανονικοί μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2023 διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ 484.160 πολίτες τρίτων χωρών, από τους οποίους επέστρεψαν πραγματικά οι 91.465 (18,9 %).




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 17:07:49

Back to top button