Ελλάδα

Αν. Παναγιωτόπουλος: Ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, καταλύτης για τους εργαζομένους

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, και στοιχιζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που αναδεικνύει τη ζωτική σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και εργασίας.

Αυτό τονίζει στο μήνυμά του, ο βουλευτής Αχαΐας & Τομεάρχης υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Α’ Αντιπρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Και προσθέτει:

«Διότι ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικός παράγοντας για την ψυχική υγεία των εργαζομένων που αποτελούν την ψυχή, το μυαλό και τα χέρια της ευημερίας μας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μολονότι είναι υποχρεωμένη να χαράσσει και εφαρμόζει δημόσιες πολιτικές που αποτρέπουν τους κινδύνους ψυχικής υγείας, προωθούν την ευημερία και δημιουργούν υποστηρικτικούς χώρους εργασίας όπου η ψυχική υγεία έχει προτεραιότητα, με τις αποφάσεις και τις παραλείψεις της κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Το απέδειξε μάλιστα, με τον χειρότερο τρόπο εισάγοντας και ψηφίζοντας αυτόν τον απαράδεκτο κοινωνικά και επιστημονικά νόμο-αντιμεταρρύθμιση, επιφέροντας, δυστυχώς, καταστρεπτικό πλήγμα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης, μετατοπίζοντας το βάρος των στην ατομική ευθύνη του ασθενή και εξαρτημένου, διαλύοντας περαιτέρω τις δημόσιες πτυχές των σχετικών δομών του ΕΣΥ.

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε αδιαπραγμάτευτα στο επίκεντρο των θέσεων μας τον άνθρωπο, χωρίς εκπτώσεις και αποκλεισμούς. Οι πολιτικές για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση είναι πολύ σημαντικές για να θυσιάζονται στον βωμό των νεοφιλελεύθερων και νεοδεξιών ιδεοληψιών. Σε μια εποχή που η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής οδηγεί στην απανθρωποποίηση, η προστασία της ψυχικής υγείας αποτελεί μέτρο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 16:20:16

Back to top button